Reacties op de Stelling

Partyscene Redactie | 5 maart 2001
headlines

Naar aanleiding van de problemen in Amsterdam is nu iedereen met het vingertje naar iedereen aan het wijzen wie de schuldige is. Naar mijn mening is er geen schuldige. Ik denk dat dit soort problemen symptomen zijn van een groter probleem, namelijk dat de bevolkingsdichtheid in Nederland extreme vormen aanneemt en dat hierdoor op alle fronten problemen ontstaan (denk maar aan files, parkeerproblemen etcetera)
Mijn stelling is dus:
"Nederland heeft een Nationaal Vervoersprobleem. De snelwegen, de NS en de busmaatschapijen zijn geenzins in staat om het hoofd te bieden aan deze problematiek. Het marktmeganisme kan deze problemen niet structureel aanpakken. Het wordt dus tijd dat de overheid en het bedrijfsleven een plan maken om dit probleem centraal en structureel te bestijden!"

Sebastiaan ten Broek

Wie, wat, waar, wanneer, walgelijk, waardeloos heeft geregeld
zullen we nooit echt te weten komen in ons land waar toch wel
erg vaak en veel onder het kleed wordt geveegd.
Dat even terzijde, het hele evenement koninginnedag is een
overbodig iets, er is geen enkele reden daar een soort nationale
zolderopruim, pleur maar op de stoep, feest van te maken, en
om voor zoiets onbenulligs als een jarige mevrouw in een te wit en te groot huis in soestdijk ook nog naar amsterdam te reizen, volstrekte onzin allemaal. bovendien ERG slecht voor het milieu. Volgend jaar op 30 april allemaal gewoon werken dus.

PIM
*democraat dus anti monarchie*

Sorry jongens, met die stelling ben ik het absoluut niet eens. Thuisbijven lijkt mij de minst goede oplossing die hier te bedenken is. Dan zou je Bushwacka, isis, kleinenberg en anderson missen die de
nieuwezijds aan het rocken waren. Ook zou je een dag van extreme vrijheid missen. Eigenlijk heb ik begrip voor de NS. Als je weet hoe gecompliceerd het treinschema in elkaar zit , dan weet je ook dat een
paar stilstaande treinen een verlammende uitwerking hebben. Zelf heb ik een paar uur staan wachten/koninginnedag gevierd in Alkmaar (ongeveer hetzelfde), maar dat was absoluut de moeite waard. Ik
vond het in amsterdam waanzinnig goed.

Florian L.

Wat mij betreft feesten we lekker door!! Immers, wat valt ons te wijten? Het is toch elk jaar toppie geregeld? Tsja, alleen de NS struikelt wel eens... Maar waar hebben we dat toch eerder gehoord?
Hé, maar luister... Moet je je eens voorstellen dat je na een dagje fijn feesten om een uurtje of 10 met je hele kluppie lekker aan het uitrazen en afkoelen bent in een leuk shoppie aan de Warmoesstraat. Je kent het wel, beetje hangen, beetje blowen, moeilijke gesprekken en als je even die zere voetjes vergeten bent nog en beetje op en neer hopsen ook op die fijne dansmuziekjes.
En plotseling breekt de hel los! AuAuAu, alles Au! Wat brandt hier zo?! Iedereen deelt dezelfde gedachte: Er is iets goed fout hier! Weg! Naar buiten! Als door een wesp gestoken springen 50 mensen overeind, om wie het eerste buiten is! De pleuris breekt uit, en voor je het weet rent iedereen alle kanten uit, maar buiten blijkt het nog erger te zijn. En alles en iedereen is opeens kwijt..

Melissa

Niet alleen de NS en de Gemeente Amsterdam treft blaam. Mensen die gebruik maken van de diensten die de NS ze levert op een feestdag, moeten zich ook leren gedragen. Is het namelijk opeens heel normaal om een treinstel volledig te slopen omdat het koninginnedag is? Is het
normaal/verantwoordelijk om over het spoor te lopen? De vinger moet niet alleen naar de NS en gemeente Amsterdam gewezen worden, nee bezoekers (let op ik generaliseer nu) die zich niet volgens algemene norme en waarden gedragen hebben, moeten ook maar eens bij hun zelf te raden gaan. Realiseren zij zich wel wat zij met hun onbehoorlijke gedrag andere mensen (lees: buitenstaanders) hebben aangedaan?

Stephan

De NS mag zeker gebrek aan scherpte en daadkracht verweten worden. Dit
bedrijf had sowieso never geprivatiseerd mogen worden. Hoezo concurrentie? Ja, van Lovers Rail. Politiek bedankt. Ware visionairs van het niveau van een deelraad. De NS is bovendien een bedrijf dat door interne tegenstellingen verziekt is. Met een leiding die van de werkvloer vervreemd is en niet in staat is echt te overleggen en te luisteren. En een managementstijl vertoont die nog het beste past bij de patriarchale jaren '50. Een het personeel en hun vertegenwoordigers? Onderbezet, star en tot weinig verandering bereid. Kortom: een bedrijf dat meer met zichzelf bezig is i.p.v met hun klanten. Dat ging dus goed fout toen het er echt op aankwam.

En de ME? Deze kan weinig verweten worden. Als zij het kordon rondom het CS niet gelegd hadden, waren er beslist doden gevallen. Dan was Nederland weer te klein geweest en had iedereen het achteraf weer beter geweten. Denk maar niet dat die ME-ers - zijn ook gewoon mensen - het leuk vonden om zo tekeer te gaan op Koninginnedag. Maar veel keus hadden zij niet. En hoe communiceer je met een massa die door overmatig drankgebruik als een stelletje barbaren te keer gaat? Eigen schuld, hele dikke bult. Je hoeft daar niet te zijn.
En de feestgangers? Een deel daarvan is zelf de aanleiding geweest Een deel vertoonde een gebrek aan innerlijke beschaving en
verantwoordelijkheidsgevoel. Een tijdsbeeld helaas. Aan de noodrem trekken, lachen joh! Eerst ff de coupé slopen en daarna lekker over de rails lopen. Kickûh man. En als we niet met de trein terugkunnen op het moment dat wij dat willen, rammen we toch van alles tot gort? Ook weer lachen joh! En de ME? Dat zijn toch pure nazi's!

"...een zelfbenoemde boer uit Schagen was rond een uur of negen s'avonds bezig een abri te vernielen. Zijn vriendin probeerde de benevelde jongen hiervan af te houden. Toen haar dit niet lukte, deed ze zelf ook maar mee..." Een citaat uit het Parool van afgelopen dinsdag.

De vrolijkheid en positiviteit van het feest is nog aan te treffen in
bepaalde delen van de Jordaan, het Vondelpark en de omgeving van de
Reguliersdwars. Maar verder? Vanwege een ingrijpende verbouwing/ opknapbeurt van ons huis zijn wij - Ies en ik - niet de stad in geweest. Met het schrikbeeld van met name twee jaar geleden nog voor ogen, waren wij vermoedelijk toch al niet gegaan: een Rembrandsplein dat al om elf uur s'ochtends voornamelijk bevolkt werd door bezopen en agressieve jongeren. Ik heb bij een aantal van die apen gepeild waar ze vandaan kwamen. Amsterdam? NOT. Wel Beverwijk, Hoorn en weet ik veel. Maar het schorem dat naar onze mooie stad komt om, ja om wat te doen? Laveloos rondhangen en van alles uitvreten in de anonimiteit van de 'grote stad'. In Amsterdam kan toch immers alles? Blijf in het vervolg asjeblieft thuis, ga lekker zuipen in je
eigen kroeg of koekhappen of ringsteken op de fiets in het plaatselijke park.

En 2 TMF: mensen, wilen jullie NOOIT meer zo'n feest organiseren op het Museumplein? Dit soort publiek en in die aantallen is vragen om problemen. Zeker met een slecht functionerende NS. Er is vast nog wel een plek over ergens in de Flevopolder waar jullie Jody Bernal of die absolute nitwit van een Def Rhymes kunnen laten optreden. Alvast bedankt.

Vinnie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws