Chi-Wai's New York stories

Partyscene Redactie | 26 april 2001
headlines


26 bars en 13 clubs. Dat is de voorlopige balans van 4 maanden New York. Wat valt er nog voor moois te beleven in het uitgaanswalhalla van New York? Tunnel, Limelight, Cheetah, Webster Hall, Spa, Lotus, Exit, Envy, Chaos etc.etc. Het antwoord lijkt me duidelijk.
Van de bovenstaande clubs delen Spa en Lotus de kroon voor de hipste clubs in New York; een titel die in New Yorks veranderlijke club klimaat meestal niet lang van toepassing is. Maar goed, aangezien Lotus vrijwel onmogelijk is om binnen te komen, besloot ik afgelopen zaterdag Spa een kans te geven. Aan de deur vond een ware vlees (en verpakkings-) keuring plaats. De Sven Vath look-a-like was ons gelukkig goed gezind waardoor we zonder problemen onze entree konden maken.
Nu moet ik er wel bij vertellen dat het doorgewinterde partypubliek uit Manhattan haar opwachting bewaart voor een doordeweekse avond. B & T, oftewel Bridge & Tunnel, is een term die Manhattanees vaak gebruiken voor mensen uit New Jersey, Brooklyn of Long Island die via, jawel, de brug of tunnel naar Manhattan gaan. Zelfs een club als Spa in het weekend voor meer dan de helft is gevuld met B & T publiek, waardoor het ook voor normale Hollandse gozer als mijzelf gemakkelijker is om binnen te komen.
Spa is een kleine intieme club met 2 zalen. Het interieur is chique en een streling voor het oog. Opvallend is ook de aanwezigheid van heel veel vrouwelijk schoon. Het publiek, de sfeer en de beleving van Spa is erg New York. Veel mensen in zwart, ingetogen en geld dat rolt. En de muziek? In New York is de muziek vaak ondergeschikt aan hype en hipheid. Hip Hop gemixt met trance. Leuk voor een keer, maar voor echte dance fanaten moeilijk te verteren.

(toegevoegd: 26-04-2001/11:00)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws