Miami Winter Music Conference

Partyscene Redactie | 4 juni 2001
headlines





De Winter Music Conference (WMC) in Miami bestaat al zo’n tien jaar maar de laatste vier jaar boomt de bijeenkomst van labelmanagers, dj’s, producers, publishers en wie er verder nog een vinger in de partymelk te brokkelen heeft, enorm. Hier worden de hits voor het komende jaar geboren, ontdekt, getest, en gelanceerd. Daarmee heeft de WMC een cruciale positie in de globale dancecultuur. Partyscene was er bij.
De WMC begint eigenlijk al nog voordat er van Schiphol is opgestegen. Het vliegtuig zit bomvol met de hoofdrolspelers uit de Nederlandse dancescene. Nog voordat het vliegtuig is geland zijn de eerste contracten gesloten. Deze krankzinnige maalstroom van contacten leggen, handjes schudden, kaartjes uitwisselen en promo’s ontvangen zal de aankomende dagen non-stop aanhouden.
Bij de immigratie op het vliegveld van Miami komen alle scenes samen. Uit Engeland zien we John Digweed op z’n koffers wachten, Sister Bliss toont haar paspoort en Judge Jules twist met vrouw Angelic wie de koffers zal dragen. De WMC is begonnen.
Tijdens de persconferentie staan rijen opgesteld om de CroBar binnen te komen. Hier wordt een van de vele feesten gehouden die die nacht Miami wakker zullen houden. De officieuze openingsparty wordt opgeluisterd door Timo Maas, Dave Seaman, Slacker, Anthony Pappa en… Remy! De Nederlander draait tussen vier en vijf op het hoogtepunt van de avond. Zijn fijnzinnige opbouw viel buitengewoon in de smaak van het uitzinnige publiek.
Deze madness zou zich tot het einde van het WMC voorzetten. Tegen de achtergrond van Poolparties, Boatparties en Clubparties probeerden de deelnemers van de WMC tegen de klippen van het feestgedruis op om zaken te doen en relaties te ontmoeten. En of DE hit van aankomend jaar al gespot is? Dat zal de komende maanden blijken.

(toegevoegd: 06-04-2001/13:01)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws