Chi-Wai's New York stories

Partyscene Redactie | 4 mei 2001
headlines


Opgegroeid in Chicago, sinds zijn veertiende actief in ondergrondse dansmuziek en sinds 1998 actief in New York. Zijn naam is Ron Trent.
Danskenners zal deze naam vast en zeker bekend en aangenaam in de oren klinken, maar tot voor kort had ik geen idee wie deze grootheid was. Ron Trent draaide en produceerde al dansmuziek, in de tijd dat mijn nachtelijke producties voornamelijk werden gekenmerkt door monotoon gekrijs. Naast mijn stage aan de "University of Life", zoals ik New York graag noem, is mijn verblijf tot nu toe vooral een grote muzikale ontdekkingsreis, waar vooralsnog geen einde aan lijkt te komen.
Ron Trent, wiens wekelijkse Giant Step avond onlangs is verhuisd van de maandag naar de donderdagavond in club Shine, is een van mijn meest recente ontdekkingen uit nachtelijk New York. Tijdens zijn wekelijkse Giant Step avond voegen DJs/Producers als Norman Jay, Gilles Peterson en Phil Asher zich regelmatig aan Trent’s zijde om New York te verblijden met jazzy, diepe en funky dansmuziek. Ik benadruk "verblijden", want de stemming afgelopen donderdag in Shine was bijzonder uitgelaten. Dansmuziek doordrenkt van Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden bracht het kleurrijke publiek in vervoering, met name door een ritme dat voor de verandering eens niet alleen bepaald werd door een 4 kwarts-maat. Een uitzinnige en stampvolle dansvloer als spiegelbeeld van een ingetogen passievolle Trent. Giant Step is niet weg te denken uit New Yorkse nachtleven. Stay tuned!

(toegevoegd: 05-04-2001/11:38)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws