17de Festival van de Fantastische Film

Partyscene Redactie | 26 maart 2001
headlines


Inmiddels is het Weekend of Terror uitgebreid tot een festival van een week, het Festival van de Fantastische Film.
Van 4 tot en met 11 april kunnen fans van fantastische films hun hart ophalen op diverse locaties in Amsterdam. Alle genres, van horror, fantasy tot science fiction, zijn vertegenwoordigd. Het hoofdprogramma bestaat uit een aantal recente films die in vele gevallen éénmalig zullen worden vertoond. Zo kun je onder meer de weerwolffilms The Brotherhood of the Wolf en Ginger Snaps zien, de tromaheld Toxic Avenger in zijn vierde film genaamd Citizen Toxie, de slasher Cherry Falls van Romper Stomper-regisseur Geoffrey Wright en de fictieve ‘making of’ van de klassieker Nosferatu genaamd Shadow of the Vampire met John Malkovich en Willem Dafoe.
Vele binnen- en buitenlandse gasten zullen hun opwachting maken op het festival. Zo zijn onder andere de regisseurs Brian Yuzna en Terry Gilliam aanwezig. Gilliam is eregast op het festival en er is een retrospectief van zijn films te zien. Deze zal plaatsvinden in de Melkweg. Als onderdeel van dit retrospectief zie je de film La Jetee, Gilliam’s inspiratiebron voor Twelve Monkeys. In Paradiso is een speciale editie van Rocket Cinema met Stanley Kubrick’s klassieker 2001: A Space Odyssey. De film wordt vertoond onder begeleiding van een band en dj die in de soundtrack voorzien.
Voor een uitgebreid programmaoverzicht: www.filmevents.nl Hierop kan je ook al de voorverkoopadressen terugvinden. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf f 12,50 per voorstelling tot f 250 voor het gehele festival.
De openingsfilm van het festival is The Gift van Sam Raimi met o.a. Keanu Reeves en Cate Blanchett. Op 5 april gaat de film in première in een dertigtal theaters. PartyScene geeft vijf pakketten weg bestaande uit twee vrijkaarten voor de film en een t-shirt. Noem twee andere films van Sam Raimi en mail het ons.

(toegevoegd:26-03-2001/12:22)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws