Reacties op de stelling

Partyscene Redactie | 22 maart 2001
headlines

Riccardo :

Ik heb al eerder geklaagd over dit nieuwe fenomeen in mijn ogen. De tijd van de aparte lokaties lijkt voorbij. De schuld is echter niet helemaal bij de organisaties te leggen maar meer bij de overheid (gemeenten) die met steeds hogere eisen het haast onmogelijk maken om een lokatie geschikt te maken voor een feest. De zogenaamde feesten die nu in de clubs gehouden worden zijn lachertjes voor de mensen die het partygebeuren vanaf het begin mee hebben gemaakt. Silly's in Nighttown? Nou mij zul je daar niet zien. Het lullige is namelijk dat diezelfde organisaties wel doodleuk een flink entreegeld vragen. En waarvoor eigenlijk? Voor de fantastische line-up? Ach onzin de clubs hebben vaak ook goede gast DJ's in huis en daar betaal je niets extra's voor. Kijk maar eens naar Kremlin. Ik vind het jammer...."

Michèl, EarthQuake agency:

"Een brede stelling. Althans, breed te maken. Natuurlijk zullen de echte nachtdieren onder ons met weemoed terugdenken aan tunnelparty's, feesten in oude fabrieken en in boerenloodsen.
Maar de scene is volwassen geworden. En ook de authoriteiten snappen dat de scene een professionele business is geworden. Er wordt dus veel strenger gecontroleerd op brandveiligheid, vergunningen en geluidsoverlast. Bovendien willen de echte, well-dressed, party people naar een normaal toilet en drinken zij niet langer bier en al helemaal niet uit een pijpje. Zij willen (schone) toiletten, mixed drankjes, goede controle door portiers en een perfecte geluidskwaliteit en bovenal: niet door de politie worden verwijderd op het hoogtepunt van de nacht. Als organisator van feesten zijn we permanent zoekende naar locaties die de kenmerk ' underground' hebben; maar dan willen we wel op een juiste manier feesten geven, met alle garanties op veiligheid. Dus nachtdieren van Nederland, ken je een ' underground ' locatie, just contact us en wij organiseren!
Slotconclusie: de undergroundplekken zijn niet vernieuwender, de clubs worden beter en beter en underground is nostalgie."

Gerben:

"Vernieuwender...Nah
Ik denk dat vernieuwingen in de clubs net zo hard gaan als op genoemde
feesten. Wat wel heel erg anders is, is de sfeer op zo'n feest. Een
voorbeeld daarvan is het downunder feest op de russische onderzeeer in
Den Helder, waarvan ik een gelukkig deelgenoot mocht zijn. UNIEK! Maar
vernieuwender? nah.."

(toegevoegd: 22-03-2001/11:58)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws