Chi bezoekt Centro-Fly, Deep Dish & more

Partyscene Redactie | 15 maart 2001
headlines


New York, 9 maart 2001

Ik kan me nog goed mijn eerste (en laatste) bezoek aan de plaatselijke KFC herinneren: "Do you want wings, superwings, legs, mega legs, boneless legs, big tighs, small tighs or random? And do want that with ketchup, barbecue sauce etc.?" Je moet bovenmenselijke krachten bezitten om hier snel even iets te bestellen, dacht ik toen, zeker als iemand met een snelheid van 200 bpm zo¡¯n menu afratelt terwijl hij bij binnenkomst meer naar jou kijkt dan jij naar het menu.
Gelukkig zijn sommige keuzes makkelijker dan andere. Na een weekend afwezigheid vanwege griep, besloot ik mijn honger afgelopen weekend te stillen met een bezoek aan 2 clubavonden. Allereerst, deep house maestro Jef K. in New York's hotste club Centro-fly, en daarna voor de verandering naar Vinyl waar Danny Tenaglia deze keer zijn eigen verjaardag vierde. Voor deze speciale gelegenheid aan Deep Dish de eer om de dansspieren (en geest) op te warmen met hun alom bekende mix van deep house en progressive.
Centro-Fly is New Yorks meest succesvolle club van dit moment. Een beetje de Ministry of Sound van New York, maar dan cool. Op vrijdag is er de GBH (Great British House) avond, en zaterdag Plant. GBH is een uiterst visuele en party-minded clubavond, die sinds vorige week verhuist is van Cheetah naar Centro-Fly. Zoals Jef K. het gehoor streelt met funky en diepe house, zo streelt Centro-Fly het oog, met een uiterst stijlvolle inrichting en veel mooie mensen. Volgende week meer over Centro-Fly!
Eigenlijk kon ik niet wachten om weer naar Vinyl te gaan. Ik had spijt van mijn beslissing om naar Centro-Fly te gaan. Meer dan 1 avond bezoeken is sowieso toch niet echt mijn ding. Wat mij opvalt bij elke set van Deep Dish is hoe ze er altijd in slagen om, met een voor Nederlandse begrippen slome beat, zo¡¯n enorm dansbare set neer te zetten. Danny Tenaglia draaide later in de nacht en draaide zoals altijd de sterren van Vinyl¡¯s donkere hemel, steviger en minder diep dan Deep Dish.

I love New York! Stay tuned!

Chi-Wai

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws