Chi Wai's New York stories

Partyscene Redactie | 3 februari 2001
headlines


Be Yourself 2nd anniversary @ Vinyl
Hosted by Danny Tenaglia

New York, vrijdag 23 februari

Na het debacle van vorige week zondag in Twilo, bleek afgelopen vrijdagnacht een verademing die ik nog lang zal koesteren. Begrijp me niet verkeerd, Twilo is een geweldige club, met een fantastisch geluidsysteem en geniale DJ's, maar toch blijf ik gemengde gevoelens hebben. Het feit dat Twilo wekelijks onderdak biedt aan DJ's van het kaliber Carl Cox of Remy is een natuurlijk een unicum in clubland. Ik vraag me echter af in hoeverre Twilo's kunstmatige inseminatie of geimporteerde hokjesgeest werkelijk een bijdrage levert aan een groter draagvlak voor elekronische dansmuziek (EDM) in de VS?
Kan het niet anders?
Terug naar vrijdagnacht, waar Danny Tenaglia een feestje vierde naar
aanleiding van het 2 jaring bestaan van zijn wekelijkse ''Be Yourself'' avond in Vinyl. Om vooruit te kijken moet soms eerst worden teruggegrepen naar de verleden. Danny Tenaglia's megaset van 10 uur valt het beste te beschrijven als een terugkeer naar de baarmoeder van wat ooit de term house droeg. Aangezien ik pas 21 ben en daarom geen intrigerend verhaal kan vertellen over de partyscene die aan de wieg stond van de langstlopende muzikale stroming die tot op heden bestaan heeft, is de term wedergeboorte waarschijnlijk meer van toepassing. Ik reken mezelf niet tot een expert op het gebied van EDM, maar wat Danny Tenaglia vrijdag ten gehore bracht, was nieuw en van uitzonderlijke schoonheid, iets wat ik als Europeaan nog nooit
had gehoord. Danny Tenaglia draaide als een roofdier in de nacht, die zijn prooi nimmer uit het oog verloor. Het uitzinnige publiek liet zich gewillig meevoeren op de eclectische klanken, zonder enkele vorm van camouflage. Het verhaal dat Tenaglia vertelde was origineel en vooruitstrevend. Amerika's multi - culturele samenleveing als bron en Europa als inspiratie. Het kan ook anders.

Chi-Wai

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws