Cocaïne populairder

Partyscene Redactie | 3 februari 2001
headlines




Uit het jaarbericht van de Nationale Drugs Monitor blijkt dat cocaïne de laatste paar jaren weer de ‘drug of choice’ is onder partypeople. Gezien het feit dat de love & peace, ik-vind-jou zooooo-leuk, ogen op steeltjes-tijd voor de eerste generatie toch wel passé is, is dat niet zo heel verwonderlijk. De huidige generatie jongeren die het net ontdekken, geeft echter wel pillen als favoriete drug op. De soort muziek waar deze jongeren van houden, over het algemeen progressive trance, leent zich ook beter voor een xtc-roes dan de muziek die de eerste generatie bij voorkeur tijdens het uitgaan geniet: lounge, garage en 2-step.
Veel problematischer dan coke en/of pillengebruik blijkt echter het fors toegenomen alcohol gebruik. Nederland kent bijna een miljoen probleemdrinkers, waarvan een groot aantal jongeren tot 25 jaar.
Wat het toegenomen coke gebruik betreft: William Shakespeare haalde zijn inspiratie uit een pijpje cocaïne met marihuana, zo bleek gisteren uit een onderzoek. Dus wie weet staat er op de valreep nog een grote generatie dichters op.


(toegevoegd: 02-03-2001/11:46)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws