Reacties op de stelling

Partyscene Redactie | 3 januari 2001
headlines
Jullie reacties op de stelling: "ALS XTC DOOR DE OVERHEID NIET VERBODEN WAS, HADDEN WE VEEL BETERE VOORLICHTING OVER DIT MIDDEL KUNNEN KRIJGEN"

“Hallo,
Ik reageer efkes op de stelling.
Vorig jaar heeft de overheid een omstreden folder uitgegeven over drugs.
In mijn ogen onterecht vonden veel mensen dit een soort reclamefolder.
Op zich is dat stof voor een andere stelling. :-) In ieder geval is de
voorlichting al geruime tijd aan de gang. Onderzoek en dergelijke naar
de al dan niet schadelijke gevolgen van welke drugs dan ook vinden toch wel plaats, juist omdat het middelen zijn die mogelijk een gevaar vormen voor de volsgezondheid. Mocht er en veband zijn tussen kwaliteit en quantiteit van de voorlichting en het al dan niet verboden worden door de overheid, vermoed ik dat dit verband juist omgekeerd is. De overheid is er happig op mensen ervan te overtuigen niet te gebruiken; er zijn mensen die bang zijn dat de overheid juist daarom de slechte kanten zal overdrijven en de goeie al wegmoffelen. Mijns inziens is er geen politicus die zijn nek zo ver uit zou durven steken...
Knuffel4All
Gerben”
“Als mijn zussie een piemeltje had gehad , was het mijn broertje geweest.
Neef Blond”

“Beste vrienden,
Xtc is sowieso slecht en iedereen weet dat, of het nu zou mogen of niet... Voorlichting? Het beste advies is: zonder pillen lekker uitgaan. Want met pilletjes kan iedereen het naar zijn zin hebben. De kunst is nuchter plezier hebben. Dan ben je pas een nightlife personality!
Doei kus Pjotr”

“Ik las laatst in de krant dat twee mensen een tabaksfabrikant aanklagen omdat ze ziek zijn geworden van het roken. "We wisten echt niet dat het slecht voor je was." Van dit soort dingen gaat mijn bloed echt koken. Iedereen weet al jaren dat roken slecht voor je is en ik denk dat niemand mij kan wijsmaken dat ze niet wisten dat drugs slecht voor je is. Hier is door de overheid zoveel geld in gepompt en nog durven mensen te beweren dat ze van niets wisten. Ik denk dat hiermee is aangetoond dat het niet uitmaakt of iets verboden is of niet en of voorlichting had geholpen of niet. Want zeg nu zelf, we weten allemaal dat roken slecht voor je is en hoeveel mensen roken er wel niet in Nederland. Ik denk dat voorlichting niets had uitgehaald daar zijn de Nederlanders te koppig voor. Als het fout afloopt dan zeggen we toch gewoon dat we van niets wisten.
veel liefs Femmy”


MEER WETEN OVER DE EFFECTEN VAN XTC? KIJK HIER! En lees ff de column van Mick vandaag.

(toegevoegd: 01-03-2001/11:16)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws