Partyreport: T-Dansant @ Artis

Partyscene Redactie | 26 februari 2001
headlines


Het was de tweede aflevering van Thé Dansant in het zalencomplex bij dierentuin Artis. En Tout Amsterdam zondag naar de Plantage Middenlaan gekomen om eens een andere zondagmiddag te beleven. Dat werd het dan ook.
Bij binnenkomst was de modeshow van Gas net afgelopen. Het vroege bezoek, velen liepen nog fris gedoucht rond op deze zondagmiddag om half zes, had zich net verplaatst naar de lounge waar kunst van Milo 7 en live art van Ed te bewonderen viel. In de lounge hing een zware etensgeur van de catering van Stereo Sushi. De grote zaal werd ondertussen omgebouwd waar dj’s Roog, Godard, Marnix en de uit Frankrijk ingevlogen Sebastien Léger niet veel later zouden aantreden.
Het unieke aan Thé Dansant is toch vooral het tijdstip (van vijf tot twaalf) waarop het feest gehouden wordt. De tijd dat je op zondagmiddag met je ziel onder je arm over straat strompelde op zoek naar ‘iets’ waar ‘wat’ te doen was, is definitief voorbij. In de goed verduisterde zaal van Artis ging vanaf zes uur ’s avonds de samengepakte menigte al helemaal uit z’n dak op Roog en de korte maar heftige set van Godard. De verassing van Thé Dansant was toch wel de uit Frankrijk afkomstige Sebastien Léger. Als een soort Armand van Helden look-a-like stond de fransman vanaf de eerste plaat als een huis. Heel funky en groovy draaide Léger een uiterst geïnspireerde set. Waarom de politie inmiddels al drie keer aan de deur was geweest om de hele boel in de gaten te houden, werd niet helemaal duidelijk. Hadden de ijsberen geklaagd over geluidsoverlast?

(toegevoegd: 26-02-2001/13:06)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws