Jullie reacties op de stelling

Partyscene Redactie | 15 februari 2001
headlines




Het ging jullie blijkbaar aan het hart, het onderwerp veiligheid in de clubs, want jullie reageerden massaal en fel. Een greep uit de reacties:


“-Veiliger dan veilig kan uw club niet zijn!!- Beetje zielig verhaal eigenlijk, de brandweer en de gemeente hadden natuurlijk al veel eerder dit soort zaken GOED moeten aanpakken, beter controleren en strenger optreden. Dit NU hard spelen is onredelijk en kortzichtig, aan de andere kant hadden de uitbaters van die clubs beter moeten weten. Het gaat immers om de veiligheid van velen en de goede naam van een club. Tja…een ding is zeker, wij zijn weer veilig, -en das het belangrijkste- maar een beetje genuanceerder had het wel gemogen, ondanks de vreselijke ramp in Volendam.”
“Q”

“Tuurlijk moeten er nooduitgangen zijn en natuurlijk moeten die vrij zijn, maar laten we er geen hetze van maken. 100% Veilig bestaat niet, nergens niet.
Wel ben ik het er mee eens dat vele barretjes op bv. het Leidse en Rembrandplein en zo ook vele andere in de overige steden, bijzonder onveilig zijn door de enorme hoeveelheden mensen die binnen zijn. Op elkaar gepakt als haringen in een tonnetje, heb je bij een incident totaal geen mogelijkheid tot ontsnappen. Bovendien is er vaak alleen de in/uitgang als ultiem ontsnappingsmiddel beschikbaar.
Uitgaansgelegenheden zijn niet onbrandbaar en dat zullen ze ook nooit worden. Grotere zaken zijn ruimer van omvang en vrijwel nooit afgeladen en hebben meer nooddeuren. Dit scheelt veel bij evt. ontsnappen. Laten we dus geen cafe-tjes met grote dansgelegenheden vergelijken. En laten we wel wezen, iedereen weet dat de kans miniem is dat er brand uitbreekt en maar weinigen zullen er dan ook rekening mee houden.
Groot punt van aandacht is in mijn ogen de hoeveelheid personen die een uitbater binnenlaat, zeker in relatie tot het maximaal toegestane aantal en in relatie wat veilig geacht mag worden.
Moeilijk punt. Minder mensen.......minder inkomsten. En geld, daar draait het om in deze wereld. Of niet soms?”
Vr Gr, Marcel.

“Zoals het spreekwoord: een ongeluk zit een klein hoekje eveneens meldt ben ik het helemaal met jullie stelling eens. Ik ben van mening dat er voldoende maatregelen getroffen dienen te worden om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, maar men kan nooit voor 100% garanderen dat ongelukken zijn uitgelsoten en dat het niet veiliger kan. Waarom zijn er anders nog hulpdiensten als de politie, ambulance en brandweer???”
Met vriendelijke groet,
Tim Bontje

Morgen meer reacties op de stelling!

(toegevoegd: 15-02-2001/10:55)




Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws