Pilote pakt Paul Oakenfold aan

Partyscene Redactie | 13 februari 2001
headlines


De Engelse trance-dj Paul Oakenfold valt wel een heel twijfelachtige eer te beurt. Drum ‘n’ bass producer Pilote (Stuart Cullen) heeft een nummer opgenomen dat ‘Paul Oakenfold’ heet. Het nummer parodieert de handelsmerken van Oakenfold met bekende trance-elementen een terugkerende stem die zegt: “I don’t know where the fuck my mind is, I don’t know what the fuck I’m doing.”
Cullen benadrukt dat het hier niet gaat om een persoonlijke aanval op Paul Oakenfold. “De stem slaat terug op elke gare clubber die zes uur achter elkaar trance aan het luisteren is. Ik heb Oakenfolds naam gebruikt om een statement te maken over de huidige dj-cultuur en Paul’s naam was de eerste die me te binnen schoot.” Het gaat echt om een protestplaat volgens Cullen. “Aan het begin van de Acid-House stroming ging ik al naar clubs en het verbaast mij dat vandaag de dag de mensen die de plaat opzetten populairder zijn dan de mensen die de muziek gemaakt hebben. Ik hou er gewoon niet zo van dat de dj’s zo gemakkelijk met het respect van het publiek weglopen. Ik kan er vast niet zoveel aan doen, maar je kan je middelvinger opsteken of er gewoon hard om lachen, dat is waar deze plaat om gaat.”
Pilote’s ‘Paul Oakenfold’ verschijnt op zijn album Do it Now Man die wordt gereleased op het Certificate 18 label , 19 maart van dit jaar. Van Paul Oakenfold is nog geen reactie vernomen. Zou hij al in de studio zitten om een nummer over Stuart Cullen te maken?

(toegevoegd: 13-02-2001/14:20)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws