Reacties op de stelling

Partyscene Redactie | 2 augustus 2001
headlines


De Trance Tiger ridiculiseert onze stelling met de volgende reactie: “Ach ja, gooi de Heren midden in de zaal. Zet er vier camera's op. Plaats een helm met camera op het hoofd. Een stuk of wat spotlights op hun snufferd richten en klaar is kees. Heel het instrumentarium moet
doorzichtig zijn. Zodat je echt alles ziet werken. Dan pas ben ik tevreden.”

Jeroen ‘Secret Cinema’ Verheij, de praktijkdeskundige, slaat terug: “Wat is het verschil tussen een concert van Michael Jackson en de DJ die zijn platen draait? Juist, M.J. speelt ZIJN muziek LIVE, en de DJ DRAAIT zijn PLAAT. In dit geval ben ik Michael Jackson, en is b.v. Michel (de Heij red.) de DJ.
Met andere woorden, alles wat je tijdens mijn live-set hoort, is mijn eigen muziek, en dat bouw ik live voor jullie op. Als ik niets doe, hoor je tot in de eeuwigheid dezelfde loop voorbij komen, zonder dat daar wat aan verandert. Het inbrengen van de geluiden en de drums bepaal ik dus op het podium. Ook al heb ik een bepaalde volgorde voorbereid, ik kan daar per moment van afwijken.
Ik heb een groot aantal tracks bij me en die mix ik door elkaar heen, wat dus wel weer op DJ-en lijkt. Live is dus je eigen muziek met behulp van samplers en sequencers ten gehore brengen. De methode die ik daarvoor gebruik is nog steeds uniek, ik gebruik n.l. twee dezelfde samplers/sequencers die ik door middel van tempo controle door elkaar heen knal, net als met het mixen van platen. Het verschil is dat de ene keer een nummer misschien 5 minuten duurt, terwijl ik hem een andere keer wel 10 minuten laat duren, omdat het publiek er helemaal voor gaat. Normaal gezien is het natuurlijk een eer als mensen het verschil niet horen tussen een DJ-set en live. Maar, en je hebt het zelf gehoord, deze live-set kan menig DJ jaloers op zijn, en daarom ben ik er zo trots op.
No hard feelings uiteraard, maar als je geen expert bent, laat je mening daarover dan liever achterwege, het kan namelijk wel hard aankomen.” Aldus Jeroen Verheij.

(toegevoegd: 08-02-2001/12:41)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws