New York City, New York

Partyscene Redactie | 2 juli 2001
headlines



HALCYON

NY, februari 2001

Sla het woordenboek open en je zult de volgende betekenis van Halcyon vinden: gelukkig en zorgenvrij. In NY heeft Halycon er volgens de laatste editie van Time-out magazine een nieuwe betekenis bij gekregen: ‘’New Yorks unlikely underground HQ’’. Tijd om een kijkje te nemen.
Afgelopen zaterdagavond begaf ik mij, vergezeld door 2 beeldschone Zweedse stagaires, richting Halcyon. Halcyon bevindt zich op slechts 10 minuten loopafstand van mijn optrekje in Brooklyn. Desalniettemin, moest eerst een flinke portie sneeuw worden getrotseerd.
Het eerste wat opviel was de bizarre retro inrichting en de relaxte woonkamersfeer. Halcyon is dan ook geen gewone bar. Halcyon is een (coffee) bar, lounge, meubel winkel en platenzaak in een. De DJ’s draaien eclectisch met veel diepe en warme soul. Mixmaster Morris, Timo Maas en Danny Krivit vormen slechts een greep uit de grote namen die hier regelmatig gastoptredens verzorgen. Maar de nadruk ligt op lokaal talent. Laatstgenoemde DJ draait overigens letterlijk de zweetdruppels van het plafond tijdens de zondagavond in Club Vinyl: Body & Soul. Meer daarover volgende week.
In een stad waar velen liever met hun neus omhoog wijzen dan interesse te tonen in anderen, is Halcyon een uniek concept. Mensen van verschillende muzikale stromingen komen hier samen onder 1 dak; gelukkig en zorgenvrij. Stay tuned!
Chi-Wai

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws