Uit (en in) de bladen

Partyscene Redactie | 16 januari 2001
headlines




Rotterdam is, samen met Porto, dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa. Dat betekent een jaar lang uitvoeringen, opvoeringen en ander theatraal gedoe in de stad aan de Maas die altijd in beweging is. Weekblad Elsevier zag in deze feestelijkheden een mooie aanleiding Rotterdams culturele ambassadeur Ted Langebach te interviewen.
Nu staat de opgewekte Ted niet bekend als een azijnpisser maar wanneer de 51 miljoen die de stad heeft uitgetrokken voor alle festiviteiten ter sprake komt, breekt er toch iets in hem: “Ik vind dat je de Culturele Hoofdstad had moeten aangrijpen om een veel groter gebaar te maken. Madonna die optreedt met het Scapino Ballet, waarom niet?” En even verder over de kleinzieligheid van het stadsbestuur: “Zoals nu, braaf iets organiseren van acht tot tien ‘s avonds, totdat je er door de garderobejuffrouw uit wordt getrapt omdat ze van haar cao naar huis moet. (…) We leven in een vierentwintiguurseconomie!”

De BG pakt deze maand ook groots uit. Naast een terugblik van officiele kenners op de muzikale oogst van afgelopen jaar in Alle Dertien Goed, een interview met The Orb en een stedenspecial over Londen. In de luistertest laat ID&T baas Duncan Stutterheim zich langs de muzikale meetlat leggen. Klap op de vuurpijl is het overzicht der overzichten van de belangrijkste kopstukken uit de dancescene: The 50 Most Powerful People Of Dance. BG Magazine ligt 30 januari in de winkel.

(toegevoegd: 16-01-2001/14:17)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws