Reacties op de PS stelling van woensdag

Partyscene Redactie | 14 december 2000
headlines

En het werd duidelijk dat jullie het er niet mee eens zijn. Jeroen Borst schrijft: “Kwaliteit is belangrijker dan leeftijd: Wanneer een jonge DJ genoeg kwaliteit heeft zal hij/zij altijd een kans krijgen om door te breken!” Precies Jeroen. Kwaliteit komt altijd bovendrijven.
Dat is ook de teneur van de reactie van Marc Sniekers, hoewel hij nog wel wat hindernissen ziet: “De dj's die op feesten worden geboekt zijn meestal grote namen omdat er anders geen publiek op afkomt. Beginnende dj's staan meestal in kleinere discotheken hun kunsten te vertonen. Als ze geluk hebben worden ze door een bekende ontdekt en getipt bij organisaties. Ik heb zelf een kennis die een hele tijd geleden is begonnen als rookie en intussen een vriend is van Erick-E. En nog steeds heeft hij geen plek weten te bemachtigen bij de nederlandse top, ondanks dat hij de kwaliteiten van een goeie dj zeker in zich heeft.”
Rob Naastepad weet uit ervaring dat gevestigde dj’s zelfs jong talent promoten: “Toevallig ben ik ook webmaster bij Black Hole recordings (DJ Tiësto's platenlabel) en ik weet dat bijvoorbeeld DJ Tiësto een aantal DJ's begeleid en ze min of meer een opleiding geeft. Ik noem DJ Dazzle, DJ Cor Fijneman en DJ Montana. Alle drie timmeren zij flink aan de weg en krijgen alle gelegenheid zich te ontplooien. Van Ronald Molendijk weet ik ook dat hij via Basic Beat een aantal jonge DJ’s begeleid”
Conclusie: er valt heel wat af te dingen op onze stelling. Met talent, doorzettingsvermogen, de juiste kontakten en wat geluk kun je een heel eind komen als ambitieuze rookie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws