Pure UK

Partyscene Redactie | 12 april 2000
headlines


Ik had vernomen dat het een Garage avond zou worden. Nu moet ik zeggen dat ik niet echt een fan van Garage ben, dus liep ik met een wat gespleten partypersoonlijkheid naar binnen. Eenmaal binnen in de grote zaal gingen mijn kleine oogjes (ben namelijk Koreaan) toch wat wijder open wwwwaaaooohhh!. De voor mij bekende ruimte (chemistry) was omgetoverd tot een mix van Supperclub versus Battle Star Galactica, thankx Danza Décor!


De (super) VIP lounge vond ik echter wat tegenvallen. Misschien kwam dit ook door de mensen die er zaten. Een soort weerspiegeling van een sub cultuur "To be or Not to be" Ik ben eigenlijk nog maar weinig VIP ruimtes tegengekomen waar men zelf ook echt aan het feesten is, in plaats van kijken, staren en nog meer kijken.

Gauw maar weer de zaal in waar het echte feesten plaats vindt. De sfeer zat er al goed in, je zag het gewoon aan de zaal, A ya Tola Rock and Rola! Iedereen was aan het genieten en sommige iets te letterlijk (drs. In de chemicaliën onder ons). Er waren ook volop acts van dansers en danseressen (sommige op stelten) die vol overgave de zaal bespeelde. De outfits waren top, een soort "house in space", wellicht iets voor Frans Molenaar?

Tot mijn grote verbazing klonk de "sound of music" absoluut niet overeen met wat ik in mijn gedachten had. Chriz draaide een hele stevige (techno?) set. Is dit ook Garage? Vroeg ik aan Dave, nee antwoordde hij lachend dit, hoor je meer in een "after" party club.

Al genietend van deze sound vroeg me eigenlijk af waar het woord Garage vandaan komt? Wie bedenkt nu zo'n naam? Ergens moet er een Dj of producer zijn geweest die het zo heeft genoemd. Als een soort Sherlock Holmes ging ik op zoek naar het antwoordt, maar na deze vragen voorgelegd te hebben aan een aantal mensen had ik tot mijn grote teleurstelling nog steeds geen antwoordt (wordt vervolgd).

Ik moest helaas al weer weg naar het volgende feestje in Club More (Aids Benefit).
Maar het feest was kortom, een klassiekertje; ik had helaas geen camera bij me, maar weet zeker dat mijn Mind-kiekjes zijn geslaagd en zijn opgeslagen in mijn cortex naast de gedichten en Sinterklaasliedjes.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws