Wyclef’s showcase

Partyscene Redactie | 28 november 2000
headlines


Normaal duurt zo’n showcase een mager halfuurtje waarna de artiest alweer in het vliegtuig onderweg naar huis zit. Zo niet Wyclef Jean. In een maar liefst drie uur durend optreden pakte de Fugee niet alleen uit met een weergaloze show maar liet hij ook nog eens drie bussen met asielzoekers aanrukken. Konden die mensen ook eens een leuke avond beleven.
Begeleid door broer en zus speelde Wyclef een medley van covers die uiteen liep van Bob Marley tot Pink Floyd. De buitengewoon vette show liet alle ruimte open voor freestyle gastoptredens uit het publiek. Breakdancers, scratchers en rappers werden uitgenodigd om toch vooral mee te doen met het feestje van Wyclef. Deze spontaniteit wordt goed geillustreerd door het stelletje dat halverwege het optreden mee deed aan een plotseling ingelaste dance contest. Onder grote aanmoediging lieten ze hun kunsten zien.
Als klap op de vuurpijl gaf Wyclef aan het einde van zijn optreden met de mededeling: “You made me a millionair, now I want to give you something back.”, het publiek een laatste rondje van het huis. De bar werd bestormt en iedereen ging met een zeer voldaan gevoel naar huis.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws