Pay and Go groovecity

Partyscene Redactie | 27 november 2000
headlines


Het Brusselse Kart Expo Centre, een voormalig fabriekscomplex waar nu hard gereden kan worden, was afgelopen zaterdag het toneel van Pay and Go Groovecity. In een over vier zalen verdeeld evenement kwamen namen als LTJ Bukem, Derrick May, Bob Sinclair en Roger Sanchez samen om zo’n twaalf duizend bezoekers te voorzien van de beste tunes van het moment.
Dankzij de financiele steun van een telefoonprovider kon de toegangsprijs laag worden gehouden (omgerekend zo’n fl 25,-) terwijl het aanbod van hoog nivo was. De stampvolle hallen stroomde om twaalf uur vol met bezoekers uit heel Belgie, en Nederland natuurlijk. Dankzij de publicitaire ondersteuning van muziekzender MTV was het soms zo druk dat de weinige toiletten in een permanent infarct verkeerde. Overstromingen waren het gevolg. Maar verder? Een fantastische sfeer, geweldige dj-sets en... een zeer bescheiden opstelling van de sponsor. Hier was eerder sprake van een fluistercampagne dan een gillen-van-de-daken variant.
Derrick May zorgde al vroeg op de avond voor een hoogtepunt met een zeer gevarieerde en dynamische set die met elke nieuwe mix de massaal golvende zaal naar een nog hoger nivo bracht. In de drum&bass ruimte waren inmiddels de versterkers tot het uiterste beproeft waardoor Bukem en consorten het tot hun spijt wat rustiger aan moesten doen. In de house zaal sloot Roger Sanchez af met een uiterst energieke set die de laatblijvers beloonde voor hun doorzetingsvermogen. Ook leuk is het dat Belgen ‘sorry’ zeggen als ze per ongeluk op je tenen staan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws