Dancenetfm, de nieuwe defenitie van radio.

Partyscene Redactie | 20 november 2000
headlines



In eerste instantie lijkt het alsof je de kelders van een een oud kasteel binnentreed. Gewelven, oude stenen draaitrappen en kleine kerkers. Het gebouw is inwendig echter omgetoverd tot een volwaarige studio. De founders, Mark van Dale, Enrico en Guido Pernet van Dancenetfm hebben een unieke locatie voor deze nieuwe vorm van broadcasting gevonden. Gedreven door twee passies, goeie dance muziek draaien en radio maken, hebben deze drie een nieuw en serieus radiostation, wat uitsluitend op internet te beluisteren is, op 1 februari dit jaar van start laten gaan.
In de kelder is de livestudio van het jonge bedrijf.
De ruimte staat vol met apparatuur waaronder een flinke rij met monitoren om de computer programmering van de zender te beheersen. Bijna permanent houden de DJ's en het personeel het aantal bezoekers(lees: luisteraars) in de gaten via één van de schermen. Luisteraars kunnen volgens founder Guido Pernet worden opgedeeld in een flink aantal landen van over de hele wereld. De meeste luisteraars zijn in Nederland gesitueerd, op de voet gevolgd door Amerikanen.
Er is bij Dancenetfm een live/taped verhouding van 20/80.
Speciale software zorgt er voor dat ze zonder mensen kunnen uitzenden. Deze software kiest uit een bundel van ongeveer 400 uur muziek en draait blokken zonder herhaling, inclusief jingles. De 20% live wordt gevuld door namen zoals DJ Barry, Mark van Dale, Rico da Luna en meer bekenden.
Er is gekozen voor horizontale programmering. Zo zijn er op vaste tijden steeds dezelfde programma's te vinden.
Elke vrijdagmiddag bijvoorbeeld draait Peter G.,gevolgd door DJ Rene die de Mid-Town dance top 30 draait, als laatste der Mohikanen heeft Dancenetfm een uur heeft gereserveerd voor de echte hardcore liefhebbers. De programmering is ook op de website van de zender te vinden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws