Samples door Ambient Daan

Partyscene Redactie | 11 oktober 2000
headlines

Doorweekt door de regen kwamen MC en ik aan. De rode loper lag uit, dat begon al goed.
Bij de ingang van deze vrij nieuwe lounge club (geopend in 1999) stonden 3 dames met paraplu's de gasten op te wachten. Ik melde mij bij de portier: "Heb je een uitnodiging ?" vroeg hij. Ik antwoorde negatief, natuurlijk stond ik op de lijst. "Hoe heet je dan?" Daan.
"Wat ?" Daan ! Ambient Daan. "Wat?? Hoe ????" Het werd mij al snel
duidelijk. Deze drempel zou met moeite worden genomen. "Daan", zei ik nog een keer. "Met een D ?"Ja met een D, heel goed. "Bij wie sta je op de lijst?" Weet ik veel, ik sta op de lijst, het regent, mag ik nu naar binnen ?!?!"Nee, je staat er niet op, waarom weet je niet bij wie je op de lijst staat ?" vroeg het heldere licht bij de deur. "Omdat ik ben uitgenodigd via mail. En niet goed heb onthouden wiens naam erbij stond. Daarom. "Nou, dan mag je niet naar binnen hoor." Wat een F*&#@$*# lijer zeg. Nu weet ik ook waarom ik zo'n hekel had aan de Roxy portiers, dit was er namelijk een van.
Nu ben ik niet voor 1 gat te vangen. Op 2 minuten afstand was een
internetcafe dus ik loop daar naar binnen, leg een piekie neer en check mijn mailbox. Juist. Dat was hem. Tien minuten later sta ik weer voor de portier, noem de naam en het bedrijf. Met glazige ogen en vol ongeloof kijkt hij me aan. "Wie ? zegt hij weer. Op dit moment wordt achter hem gezegd: "Kijk eens boven aan je lijstje, Ambient
Daan + 1." "Oooh ja, nu zie ik het" roept de hoop in bange dagen. "Waarom zei je niet dat je Daan heette?!?" No comment.

Affin. We waren binnen. Even alles checken. Juist ja. Binnen een half uur zijn we op de hoogte van de nieuwste trends in hip Amsterdam. Voor de vrouwen: een spijkerbroek met cowboy laarzen, topje afgezet met glinsterdingen (nee, een mode expert ben ik niet) en een kralen/glinsterding om je middel, een soort hangende buikarmband. Voor de heren: strakke t-shirts, kort kapsel en strakke, liefst donkere broek. En nette schoenen. Ik ben bestwel gevoelig voor nieuwe trends en leuke dingen. Maar toch zou ik graag zien dat wat meer mensen trendsetter zijn dan volger. Maakt het allemaal wat minder uniform.
Na ettelijke uren vol verwachting te hebben gewacht op de cd presentatie zijn we er tussen uitgeknopen. Die kwam namelijk maar niet. Bij het verlaten van het pand vroeg Christoph van Law en Order, de host als het ware, om mijn adres. Kon ie het cd-tje nasturen. Leek me een goed plan, was mijn avond tenminste niet helemaal verloren gegaan.

Tot de volgende keer. Voor reacties en echt leuke dingen mail naar:
ambientdaan@hotmail.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws