‘Alleen vingerafdrukken vanavond’

Partyscene Redactie | 11 september 2000
headlines

Zo’n vijftien clubs in Nederland zijn momenteel bezig met het testen van een systeem dat bezoekers screent met face scanners, vingerafdruk scanners en smartcards. Opzet van dit hele high tech systeem is het nauwkeurig in kaart brengen van herrieschoppers en hooligans.
Het systeem bestaat uit twee hokjes waarbij de ene nieuwe bezoekers controleert en de ander het reeds geregistreerde bezoek checkt. De combinatie van de smartcard en scan verleent de bezoeker toegang. Wanneer je voor het eerst de club bezoekt word je naam, adres en leeftijd ingevoerd waarna zowel je gezicht als vingerafdruk worden gescand.
Trap je heibel dan zal je in het systeem ‘gevlagd’ worden, wat betekent dat je als persona non grata met stip op de zwarte lijst binnenkomt. Het registratiesysteem kan gelinkt worden zodat notoire lastpakken ook op andere plekken in de gaten of geweigerd kunnen worden. Sta je eenmaal in de database vermeld als sfeerbedreigend, maar wil je toch uit, dan zit er volgens ons niet meer op dan de oude Ferdi E. truc toe te passen.

Aanbevolen voor jou:
Mobile review: OnePlus 5T is het beste androidtoestel van...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws