Videotip: Boys don’t cry

Partyscene Redactie | 27 oktober 2000
headlines


Ze gaat liever door het leven als Brandon Teena. Met haar kortgeknipte jongenskoppie en houthakkershemden brengt ze veel tijd door als rokkenjaagster in rokerige country and westernbars. Met wisselend succces houdt zij haar ware geslacht verborgen voor de buitenwereld.
Wanneer ze in zo’n bar het gevecht aangaat met een trucker die ‘zijn’ meisje wil afpikken verdient ze het respect van een wilde vriendengroep uit Falls City, een achtergebleven dorpje waar alcoholmisbruik, inteelt en verveling de boventoon voeren. Maar in dit stadje kent niemand haar geheim en zij besluit er een tijdje door te brengen als ‘één van de jongens’.Maar al snel vervalt ze weer in haar oude gewoontes en krijgt ze een relatie met de mooie Lana Tisdel, gespeeld door Chloë Sevigny. Vanzelfsprekend doet de verliefde Teena er alles aan om te voorkomen dat Lana erachter komt dat haar vriend een meisje is. Lana’s agressieve ex-vriendje ruikt echter onraad en gaat op onderzoek uit. Zijn ontdekking leidt tot een gewelddadige en schokkende ontknoping in het stadje waar “homo’s nog worden opgehangen.”
Boys don't cry is een indrukwekkend en origineel drama, vooral door het spel Hilary Swank die met haar rol als Teena/Brandon een Oscar in de wacht sleepte. Sevigny werd genomineerd voor een Oscar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws