Hollands dance succes in het buitenland

Partyscene Redactie | 20 oktober 2000
headlines

Meer deelnemers dan ooit tevoren zijn op het driedaagse evenement afgekomen. Overdag zijn er verschillende fora over dancegerelateerde onderwerpen waarna het Amsterdam dance Event naadloos overgaan in een van de vele feesten die in de stad gegeven worden.
Volgens P. Van Adrichem van stichting Conamus, die verantwoordelijk is voor het driedaagse evenement, doet de nederlandse dance het erg goed in het buitenland. Van Adrichem: " De platen worden steeds vaker in het buitenland uitgebracht, of verschijnen op internationale compilatie-cd's. We worden zeer gewaardeerd, zowel in de commerciële hoek als in de kleinere genres. We zijn een soort centrum van Europa geworden.".
Anders dan in de popbiz zijn het binnen de dance vooral de kleine labels die de dienst uitmaken. Jan Maarten van Pravda records ziet die beweging de afgelopen twee jaar steeds sterker worden: “Vooral in Engeland krijgen we steeds meer erkenning. Ze beschouwen ons daar als uiterst professioneel met een sterk competetieve thuismarkt. We zijn inmiddels echt ‘top of the bill’.” Daarnaast ziet hij echter ook een merkwaardig fenomeen: “Het lijkt wel of de nederlander het werk van eigen bodem pas waarderen als buitenlandse dj’s het hier draaien. Die U-bocht constructie is echt Hollands. Wat van ver komt is lekker. Tot men ontdekt met een een produkt uit Nederland te maken te hebben.” Het Amsterdam Dance Event duurt nog tot het eind van dit weekend.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws