Hallo aarde, hier Earth

Partyscene Redactie | 16 oktober 2000
headlines


En al zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen, de echte progressive-fans weten waar naartoe het nachtelijke pad te bewandelen. Een keer in de maand heeft ‘Earth’ een clubavond in De Melkweg, naast de feesten in De winkel van Sinkel te Utrecht.
Dat de feesten steeds beter bezocht worden, blijkt bevestigd als er bij aankomst een ontzettend lange rij op de brug staat te wachten. Er staan dan vanavond dan ook geen kleine namen op het programma. Na binnenkomst is het even drammen bij de jassen, want iedereen probeert op allerlei slinkse manieren tussen, boven en onder elkaar door te kruipen om vervolgens weer achter in de rij te belanden. Het publiek kan kiezen uit twee zalen, met daarnaast een chill-out café. In de ene zaal is Per al druk bezig het publiek op te warmen voor Junkie XL, terwijl in de andere zaal Mr C (The End) al aan zijn set is begonnen.
Junkie XL staat op het podium, maar is voor de meeste mensen achter in de zaal niet te zien. Vandaar dat de vraag ontstaat waar het beeld blijft dat bij het geluid hoort. Al met al geeft Holkenborg een spetterende show weg, en staat de hele zaal te springen. Na junkie XL is het woord aan de in Italie geboren Anthony Papa. Een jaar geleden draaide deze, inmiddels in Engeland wonende, progressive-held ook tijdens Earth in De Melkweg. Het publiek ging toem compleet uit z’n dak. Het was onmogelijk om stil te blijven staan. Deze keer draaide hij wat ingetogener en bleven de platen wat op hetzelfde vlak, maar desalniettemin zeker de moeite waard tot het einde. In de andere zaal had Michel de Hey zijn intrede gemaakt en daar ging het er iets harder aan toe. Al met al een geslaagde avond, al moet gezegd worden dat de temperaturen de grens van het verdraagzame sterk overschreden. Het is niet echt bevorderlijk om regelmatig een bezweet bovenlijf langs je lichaam te voelen glijden.
Hou zeker de komende maanden in de gaten, want dan staan de toppers Sasha en Joe T. Vanelli achter de draaitafels! En ach, die hitte overleven we ook wel weer......

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws