Samples, door Ambient Daan

Partyscene Redactie | 13 oktober 2000
headlines

Jullie eigenste razende reporter schuimt de lekkere warme plekjes af, geeft advies waar wel heen te gaan en welke plekken zeker zullen ondersneeuwen. Niet altijd zonder gevaar voor eigen lijf en leden trouwens, want je weet immers maar nooit wie of wat je nu weer in het altijd bruisende nachtleven tegenkomt.
It's a dirty job, but someone has to do it !

Earth en More.

Klinkt als een natuurorganisatie. We want More Earth. Is dat zo ?
De een kennen we wel. Earth. Slechts een jaar oud en nu eigenlijk al een beetje een begrip. Dit komt natuurlijk door de jarenlange ervaring van de mensen achter deze organisatie, Per en Sander Kleinenberg. De filosofie achter deze avonden is er een van toekomst visie. Wat ? Niet gewoon lekker feesten ? "Nee", zegt Per, "we willen echt een concept neerzetten gebaseerd op voortdurend nieuwe bewegingen uit de samenleving. Dit uit zich door de muziekstijl, progressive, maar ook door de vormgeving van de flyers en posters. Ook internet portals kun je op de avonden tegenkomen."
Alles goed en aardig maar ik wil ook lekker swingen. Gelukkig word ik niet teleurgesteld. De line-up voor aankomende vrijdag bestaat uit o.a. uit Per, Michel de Hey, Mr. C. (met hem heb ik vorige maand in de Tumult gedraaid, hij was echt geweldig !!), Junky XL en Anthony Pappa. Voor de heer Pappa was ik speciaal naar de Heineken Horizons (dat feest wat zo geweldig flopte) gegaan. Ik was erg gecharmeerd van zijn platenkeus en zal daarom vrijdag zeker van de partij zijn !
En Per, zelf nog wat toe te voegen ? " Na diverse uitstapjes in de ruimte (Time Machine, Space) zijn we helemaal terug op aarde. Earth is een levensstijl, waar we ons volledig aan kunnen overgeven". Klinkt als iemand die weet waar ie heenwil.

More.

Willen jullie meer ? Ik wel. Ik sta altijd open voor meer. Meer liefde, meer zon, meer eten, meer geld, meer clubs. En ja hoor. Ik wordt op mijn wenken bediend (alleen het meer geld wil maar niet lukken). Een nieuwe club ! Eindelijk. Na de sluiting van diverse clubs vorig jaar leek er even clubarmoede te ontstaan. Tijd om te exploren...
Vol goede moed ging ik gisteravond (woensdag) op stap. Naar More. Ik had een afspraak met Steve Malenka, creative director, om even te babbelen. Nu ben ik niet snel op mijn mondje gevallen. Daarvoor ga ik al te lang mee. Wat Steve mij niet had meegegeven in ons eerdere telefoongesprek dat woensdagavond gay-avond was ! Nu ben ik niet snel in verlegenheid gebracht, maar voor een rechtvaarde huisvader met kroost is al die aandacht misschien iets teveel.. Snel schoot ik Steve aan voor mijn diepte interview. Waar het op neerkomt dat More een houseclub is met het concept van de Roxy. Punt. Gaan dus als
dit je "cup of cake" is.Op mijn weg naar buiten klampte een voormalig Roxy medewerker mij aan. "Het concept staat", zegt hij. "Erg stom dat de Roxy eigenaren dit niet zelf hebben gedaan. Maar het gevoel is er nog niet". Een roddel uit eerste hand. Lijkt me ook erg moeilijk na pas een avond.

In ieder geval een erg geweldige opknapbeurt voor het Rothaanhuis, want de binnenkant was natuurlijk geheel omgetovert in vergelijking met de Multigroove feesten die voorheen het pand bewoonden. Het doet erg Engels aan; veel wit, spots, beachchairs en enorme koelkasten achter de bar met alleen maar flesjes. We (MC en ik) gaan in ieder geval er zaterdag nog heen, Club Risk. Als ik Earth de avond ervoor overleef en niet door aliens wordt ontvoerd.

Mazzel !!!!!!!

Tot de volgende week, Ambient Daan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws