AXE Phoenix Legends Spetterend eindfeest op Ibiza

Partyscene Redactie | 22 september 2000
headlines

Afgelopen zaterdag werden uit alle delen van Europa partygangers naar Ibiza gevlogen voor het Axe Phoenix Legends feest. Kosten nog moeite werden gespaard om het de ongeveer tweeduizend feestgangers naar de zin te maken. Niet alleen kregen de winnaars van de Axe prijsvraag een geheel verzorgde vlucht en het felbegeerde toegangskaartje kado, ook kon er tegen de achtergrond van diverse internationale topacts de hele avond gratis gegeten en gedronken worden.
Het feest vond plaats op een geheime lokatie ergens in de heuvels van San Antonio. Op het terrasvormige terrein was plaats gemaakt voor twee openluchtpodia, waar oude legendes als Chaka Khan en Grace Jones afgewisseld werden door nieuwe legendes als Leftfield en Basement Jaxx.
Het feest begon al aan het eind van de middag met een optreden van the grand lady of soul Chaka Kahn. Gehuld in een zwarte jurk zong ze megahits als ‘Ain’t Nobody’ en ‘I’m Every Woman’. Model, actrice en zangeres Grace Jones verscheen voor elk nummer in een andere, spectaculaire outfit. Terwijl ze lonkte naar de vele camera’s en songs als ‘Slave To The Rhythm’ en ‘La Vie En Rose’ ten gehore bracht, hing het publiek aan haar lippen.
Maar het waren vooral de nieuwe helden die zorgden voor een hoogtepunt. Basement Jaxx wisselde in een uiterst swingende dj-set hun oudere werk af met het nieuwste op het gebied van house en techhouse. Indrukwekkend was ook het live-optreden van Leftfield. Oude en nieuwe nummers passerden de revu, vaak in een stevige en donkere mix en altijd opzwepend en energiek. Aan het eind van van de live-set trad niemand minder dan Afrika Bambaataa op als gast-rapper en dat leverde een geslaagde mix op van hiphop en vette techno. De New Yorkse hiphop-pionier draaide na afloop van het optreden niet in de buitenlucht, maar in een dampende kelder. De rest van het terrein was toen al vreemd genoeg afgezet. Zijn combinatie van Craig David, Sisqo en saaie drum’n’bass kon slechts een klein deel van het publiek bekoren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws