Paul Oakenfold – Pole Position

Partyscene Redactie | 20 september 2000
headlines


-Had je er de pest in dat je tijdens Dance Valley niet op het hoofdpodium draaide?

Paul: “Mijn vlucht was helaas vertraagd, waardoor ik weinig tijd had om van het festival te genieten. Niettemin was ik tevreden over mijn optreden. Het was me wel beloofd dat ik op het hoofdpodium zou draaien en ik was inderdaad teleurgesteld dat ik in de progressive-tent stond. Maar laten we eerlijk zijn. Ik ben niet echt bekend in Nederland en ik verwacht daarom weinig. In het programmaboekje van Dance Valley stond vermeld dat ik op de mainstage zou draaien. Ik ging er daarom vanuit dat ik daar zou draaien. Ik maak er echter niet zo’n probleem van. De organisatie is altijd vriendelijk tegen me. Ik draaide laatst nog tijdens een Dance Valley feest in Israël. Ik denk dat ze heel professioneel zijn. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan het festival. Ik was eerder kwaad op de vliegmaatschappij die me uren heeft laten wachten.”


-Er zijn maar weinig mensen in Nederland die weten dat je in het buitenland zo groot bent.

Paul: “Dat is ook begrijpelijk. Ik draai eigenlijk zelden in Nederland en ik verwacht daarom niet dat men me behandelt als een superstar-dj. Ik zal er hard voor moeten werken om mensen te overtuigen van mijn kunnen. Mijn drukke werkschema laat het helaas niet toe vaker in Nederland te draaien. In ieder geval niet zo vaak als ik zou willen. Natuurlijk is het een uitdaging om bij meer mensen bekend te worden. Ja, zelfs in een klein land als Nederland. Jullie hebben een aantal geweldige dj’s zoals Tiësto, Cross en Emjay. Kremlin vind ik zelfs één van de betere clubavonden in Europa. Holland heeft een gezonde scene.”
-Over geld gesproken... Er werd ons vooraf door de platenmaatschappij gevraagd vooral niet over geld te praten. Waarom is dat onderwerp taboe?

Paul: “Het is nu eenmaal zo dat bekende dj’s veel verdienen. Het is te vergelijken met de voetbalwereld. Mensen met succes worden door de pers nu eenmaal aangevallen op hun verdiensten. Wat kan ik eraan doen dat ik goed verdien? Het is voor een groot deel een kwestie van vraag en aanbod. Natuurlijk is het voor een deel doorgeslagen. Maar als je de Chemical Brothers boekt die met een goede show de zaal platkrijgen, waarom zouden ze er dan niet goed voor betaald worden? Als ze ieder optreden verkloten, komen de mensen vanzelf niet meer kijken. Je moet namelijk wel blijven presteren.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws