Jaws doet Ibiza: man aangevallen door haai

Ivo Mollemans | 27 juni 2017
Ibiza

Een man is op Ibiza aangevallen door een haai bij Playa d’en Bossa. Deze plek staat bekend om de vele clubs die er gevestigd zijn. Het is de locatie waar ooit Space zich bevond en waar tegenwoordig Ushuaïa- en Hï-feestgangers verwelkomen.

Haai zorgt voor verwondingen

Een leuke plek om te komen voor de meesten dus, maar een 82 jaar oude man heeft sinds vorige week minder leuke herinneringen aan de plek. Hij werd namelijk aangevallen door een haai. Hij wist het water uit te raken en niet veel later werd hij naar het Can Misses ziekenhuis gebracht. Hier werd geconstateerd dat hij een wond had van twee 5,08 centimeter. Vier uur later kon hij het ziekenhuis gelukkig weer verlaten.

LEES OOK: Veel seks goed voor je hart? Dat geldt alleen voor mannen! 

De haai waardoor de man werd aangevallen was een blauwe haai. Deze soort komt veel voor in de gebieden rond de mediterranen. De haai is na de aanval niet meer teruggevonden in de wateren. Wel is er op zondag 25 juni bij de kust van Mallorca nog een blauwe haai gevonden met verwondingen die hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt zijn door en harpoen.

Mocht je je nu zorgen maken of je wel gerust het water in kan tijdens je vakantie in Ibiza dan willen we erbij vermelden dat dat niet nodig is. Het is namelijk zeer zeldzaam dat een haai überhaupt dichtbij een mens komt laat staan dat deze agressief is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws