Nieuwe wetgeving gaat je vakantie naar Ibiza duurder maken

Mark IJsendoorn | 10 augustus 2017
Ibiza

De overheid van de Balearen, de eilandengroep waar ook Ibiza toe behoort, gaat het toerisme op de eilanden strenger controleren. En dat zullen toeristen ongetwijfeld gaan voelen in hun portemonnee.

Nieuwe wetgeving vermindert aantal toeristen

Dat de eilanden overlopen van de toeristen is wel duidelijk, en de afgelopen jaren is het aantal vakantiegangers alleen maar toegenomen. De overheid komt nu met nieuwe regels die het toerisme naar de eilanden ‘houdbaarder’ moet maken en illegale verhuur de kop in moet drukken. Zo komt er een maximum aantal bedden voor toeristen en moet kamerverhuur aan strengere regels voldoen. Mensen die kamers of appartementen verhuren via websites als Airbnb moeten voortaan een speciale vergunning hebben. Hebben ze die niet, dan kunnen eigenaren een boete krijgen van €40.000 tot wel  €400.000.

Bovendien zijn er plannen om het aantal beschikbare bedden voor toeristen zelfs te verminderen en het komende jaar geen vergunningen af te geven. Dat betekent dat particuliere verhuur aan toeristen op de eilanden bijna volledig weggevaagd zal worden, vooral in het voordeel van hotels.

Toerisme op Ibiza

De afgelopen jaren is het toerisme op de eilanden sterk toegenomen. Ook op het beroemde feesteiland komen steeds meer vakantiegangers, wat vaak leidt tot ergernis van de plaatselijke bevolking. Toch kun je je afvragen of ze hiermee niet in hun eigen vingers snijden. Toerisme is eigenlijk de enige sector van belang in de plaatselijke economie.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws