De Plaat van ROD

marcel | 15 mei 2012
interviews

In onze nieuwe rubriek ‘De plaat van …’ vragen we dj’s, producers, promotors en alle andere bekende gezichten uit de dancescene naar hun favoriete muziek tijdens belangrijke gebeurtenissen in het leven. Deze keer Benny Rodrigues, die onder zijn technopseudoniem ROD woensdag een feest geeft in het Rotterdamse Perron: RODnacht.
 
Plasplaat: Basic Channel - Phylyps Trak II (Basic Channel)
 


 
Eén van mijn favoriete platen ooit! En tevens erg handig tijdens een plas (of poeppauze for that matter), aangezien hij maar liefst ruim 13 minuten duurt. En er beurt bijzonder weinig in de 13 minuten, dus je kunt er maar beter meteen inzitten, anders worden het 13 hele lange minuten.
 
Vaak zie ik collega dj’s tijdens een lange set om de 2 uur naar de wc gaan. Daar moet ik altijd wel om lachen, aangezien ik echt nog nooit tijdens mijn set naar de wc bent gegaan. Ik ben niet zo’n clubplassert.
 
Seksplaat: Tijdens het neuken geen muziek graag. Dan raak ik alleen maar afgeleid, haha, en besides, wat is er nou sexy’er dan het gehijg van je bijna klaarkomende partner? Daar kan geen enkele muziek toch tegenop?
 
Jankplaat: 69 (aka Carl Craig) - Desire (Planet E)
Het wordt niet mooier en tevens triester dan dit. Maar als ik voor een iets originelere keus moet gaan, dan ga ik ook zeer zeker voor ’Dopllereffekt- Higgs Mechanism’, waar ik sowieso al heel vaak op gehuild heb, evenals zo’n beetje elke plaat van Drexciya. Detroit komt het dichtst bij mijn traan van allemaal.
 


Sportplaat: Welke sportschool? :-D ik zou in ieder geval gaan voor een opzwepend en tevens opruiende agressieve sound, en dan kom je dus uit op de harde ghetto-variant van Chicago/acid house.
In dit specifieke geval vind ik DJ Deeon - Bang (Dance Mania) wel gepast; ‘Work, Work, Work Work!!’
 
Drugsplaat:  Mike Parker - Subterranean Liquid (Prologue)
 
Oefff, esthetisch gezien is mijn hele muziekcollectie gebaseerd op een bepaalde soort hallucinerende trippyness, dus dit is een lastige vraag. Voor druggy mindfuck techno moet je sowieso bij Mike Parker zijn. Hij is echt één van de koningen binnen dat genre, en ik draai altijd wel een track van hem in mijn sets, zoals bv ‘Subterranean Liquid’; zo diep, zo donker, zo intens. Zonder dit soort platen geen volwaardige ROD set!


 
Reisplaat: Als ik in het (gevarieerde) technogenre blijf, ga ik meestal voor ambient/electronica/idm. Eén van mijn favoriete albums in dit genre is niet van een typische idm (het liefst Warp) cultheld, maar gewoon van Roman Flugel. Het ‘Katalog’-album van zijn Eight Miles High-pseudoniem heb ik al honderden keren beluisterd en doet het echt fantastisch tijdens mijn reisjes.
 
Dansplaat: DJ HMC - Marauder (Juice)
 
Afgelopen Zondag draaide Ben Klock een ouwe HMC klapper (Maurader) in de Berghain, en toen had ik toch wel wat serieuze ‘moves’ op de dansvloer kan ik je vertellen. Pure energy! 
Relaxplaat: De nieuwe Voices From The Lake album van Donato Dozzy en Neel is werkelijk waar een trip waarvan je niet weet of je ooit nog thuiskomt. Maar ook dubtechno van Maurizio, Deepchord en consorten scoort zeer goed bij mij. En dat zonder ooit geblowd te hebben!
 
Lachplaat: Green Velvet - Abduction (Relief)

Zo’n beetje elke Green Velvet plaat natuurlijk! J in dit geval gaan we voor ‘Abduction’; zieke, zieke track, met een nog zieker verhaal, verteld op een typische zieke Green Velvet manier. Echt zo’n track waarvan de ene helft van het publiek je helemaal kwijt raakt en het andere deel lachend en al helemaal erin opgaat… sick! wat een ongelofelijke zieke held!


 
Liefdesplaat: D’Marc Cantu - Set Me Free (MOS/Delsin)

D’Marc Cantu is zo’n beetje mijn favoriete ‘new school’ Chicago-producers. dit omdat hij altijd zoveel liefde en emotie in zijn rauwe muziek weet te stoppen. Zijn muziek doet me altijd een beetje denken aan het begrip liefdesverdriet, dus niet bepaald een pijl van Cupido, maar toch, Cupido, Set Me Freeeeeeee!! -;)Aanstaande woensdag (de dag voor Hemelvaart) vindt RODnacht plaats. Benny Rodrigues aka ROD laat een pure, diepe, hypnotiserende, maar ook stevige en dansbare All Night Long set horen in Rotterdam’s tofste underground club; Perron.

Line-up: ROD (aka Benny Rodrigues) All Night Long (7 Hour Set)
Datum: Woensdag 16 Mei 2012 (dag voor Hemelvaart)
Locatie: Perron (Schiestraat 42, Rotterdam)
Tijd: 23.00-06.00
Vvk: 10,- ex fee / Deur: 13,-

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws