Interview: Dennis van der Geest

frank | 23 mei 2012
interviews

Sounds From The Loft is het muziekconcept van oud judoka en DJ/producer Dennis Van Der Geest waarbij hij disco en house classics mixt. Met dit concept waaraan ook een album is gekoppeld bezoekt hij dit jaar een groot aantal clubs in Nederland en zette hij het Amstelveld tijdens Koninginnedag in Amsterdam op z’n kop. Zaterdag 9 juni draait hij op het exclusieve dertigers event Thirties op landgoed Duinlust te Overveen.

Tekst: Frank Böhm

Hoelang draai je al?
Ik draai al 18 jaar, vanaf mijn 18e. ik heb altijd naast sport heel veel met muziek gehad. Mijn ouders hebben een sportschool en daar werd al sinds de jaren 70 jazzballet gegeven. Dus elke dansbare dancetrack stond bij ons in de kast. Vrienden van me zoals DJ Marnix en DJ Georgio Schultz draaiden en dat leek me ook erg leuk.  Dus een setje gekocht en los!

Disco is dus van grote invloed op je sets.
Ik hou van de vibe van disco en van tracks waar goeie discosamples in gebruikt worden. Vaak zijn de vocals top, de baslijnen spannend en de percussie is allemaal live ingespeeld. Een goeie discosample geeft ‘soul’ aan een houseplaat.Je produceert nu ook, samen Benny Royal?
Ik heb een studio in Haarlem, vorig jaar een mix album gemaakt waar ‘Let the beat hit’em’ mijn eerste release is geworden. Die schopte het op Dance-tunes.com  tot nummer 1. En ik heb nu net een track uit op het New Yorkse label Nervous records, met een lekkere discosample erin. Ook zijn er zijn plannen voor een tweede Sounds from the Loft compilatie einde dit jaar.

Waarom klikt t met Benny?
Met Benny werkt het goed omdat hij ook nog echt van ‘house’ houdt maar wel de drive in de platen weet te brengen die tegenwoordig nodig is om te concurreren met al het bleep bleep en dirty en electro geweld. Ik ben ook bezig met een track met Funkerman. En Rene Amesz en ik beloven elkaar nu al een aantal weken dat het aanstaande maandag gaat lukken. Deze maandag gaat het echt gebeuren Rene!

Met wie zou je verder nog eens een plaat willen maken?
Op dit moment met Mark Knight of Calvin Harris, in Nederland Fedde le Grand of Joris Voorn. Francois Kevorkian als oude held. En met een heleboel soul/disco gasten uit de jaren zeventig.

Waar zou je nog eens willen draaien en waarom?
Er zijn nog een heleboel plekken waar ik wil draaien, maar de buitenfestivals zijn natuurlijk altijd te gek.

Wat is je top 5 van platen die je tegenwoordig vaak draait?

Mark Knight – Alright
Flashmob – Need in me
MIA - Dog Days
Franky Rizardo & Roul and Doors – Black out
Dennis van der Geest – The real thing

Wat zijn je alltime favoriete disco platen?
Dat ligt echt aan mijn stemming, maar deze blijven lekker:

Unlimited Touch – Music in the streets
Oliver Cheatham – Get down Saturday night
The Whispers – And the beat goes on
Gwen Mccrae – Keep the fire burning
Rufus and Chaka Khan - Ain’t nobody
Dennis Edwards – Don’t look any further
Don Ray – Standing in the rain

En verder blijft Michael Jackson een floorfiller.Hoe zou je perfecte feest eruit zien?
Een feest met al mijn vrienden aan het strand, met een cocktail in het water liggen met Masters at Work, Danny Krivit of Dimitri from Paris op de achtergrond. Sasha om me uit het water te krijgen en de eerste dansmoves te maken. David Mancuso om zijn ‘Loft’ gevoel over te brengen. Dan een uurtje Kraftwerk live, gewoon omdat het kan haha! En aan het eind Daft Punk of the Chemical Brothers om de boel af te breken.

Wat zijn je plannen voor de zomer verder?
Veel draaien, en eind juli en begin augustus zit ik Londen voor de Olympische Spelen. Ik ga voor Rtl4 werken, wat dingen doen voor NOC*NSF en kijken naar mijn broer die mee doet. En ik zal vast wel ergens een plaatje draaien, al is het Holland house wel erg Nederlandstalig georiënteerd.

Je bent zelf ook eind dertiger, wat verwacht je van Thirties?
Hoop leuke mensen die fuck you zeggen tegen leeftijd haha!

www.soundsfromtheloft.nl
www.extendedmusic.com
www.facebook.com/thirties

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws