Wicked Jazz Sounds: dansen met een glimlach

marcel | 25 mei 2012
interviews
Zondag viert het Amsterdamse Wicked Jazz Sounds-collectief haar tienjarige bestaan met een dijk van een party in de Sugar Factory en Melkweg. Onder anderen LTJ Bukem, Atjazz en natuurlijk de hele WJS-familie staan op het podium om het publiek te laten dansen met een glimlach. Phil Horneman kijkt vooruit.

 
1. Waarom zijn jullie Wicked Jazz Sounds gestart?
Phil: “Wij zijn met Wicked Jazz Sounds begonnen om tijdens een clubnacht de warmte van jazz en de energie van dance samen te brengen. Aangevuld met live-muzikanten bleek dat een nog betere combinatie. Ook waren Manne en ik van mening dat de gezelligheid op de dansvloer terug moest komen. Dat is volgens ons gelukt. Voor de rest vonden we het gewoon leuk om een feestje te organiseren en tien jaar later doen we het nog steeds met heel veel lol.”
 
2. Jullie doen al jaren op zondag met groot succes een clubavond. Hoe krijg je iedere zondag de Sugar Factory vol?
Phil: “De muziek, de dj's, de muzikanten en de vibe zijn bepalend voor het succes van de avond. Er komen een hele hoop heel verschillende, maar leuke, mensen af op onze clubavonden. Van allerlei culturen en achtergronden en leeftijden, er is bij Wicked Jazz Sounds een plek om jezelf te zijn en alle attitudes buiten te laten. In het begin kwamen er veel vriendjes en vriendinnetjes langs, die hebben ondertussen relaties en in sommige gevallen al kinderen. Door met de muzikale tijdsgeest mee te groeien, plus nieuwe muzikanten en dj's erbij te betrekken, vindt ook een nieuwe generatie bezoekers aansluiting bij wat we doen.”
 
3. Gaan jullie de cd serie weer nieuw leven inblazen?
Phil: “Op dit moment zitten we middenin de voorbereidingen om binnenkort de nieuwste compilatie-cd uit te brengen. Dit gaan we doen op ons eigen label, Wicked Jazz Sounds Recordings. Sinds half april hebben we onze eerste, niet- Wicked Jazz Sounds-gerelateerde, artiest getekend: Kris Berry. En daar zijn we supertrots op.” 
4. Noem 5 ultieme Wicked Jazz Soundsplaten?
1. Hold It Down (Bugz In The Attic Mix) - 4hero
2. I Wouldn't Change A Thing - Coke Escovedo
3. Get Closer - Ben Westbeech
4. Evil Vibrations - The Rebirth
5. Mista President - The Souljazz Orchestra
 
5. Wat kunnen we zondag verwachten?
Phil: “Op zondag gaan we drie zalen, Sugarfactory & Melkweg, vullen met de Wicked Jazz Sounds sfeer, zoals mensen die van ons gewend zijn. In iedere zaal zijn dj's én muzikanten die je laten dansen met een lach. De volgende artiesten zijn op deze avond aanwezig: Atjazz, Berenice van Leer, D-Rok, Floris vd Vlugt, Full Crate, Gilian Baracs, Jeff Hollie, Jules de la Courgette, Laurens Priem, Leroy Rey, LTJ Bukem & MC Moose, Mark de Clive-Lowe, MC Knowledje, Missing Links, Mr Speak, Paul van Kessel, Phil Horneman, Robbert Scherpenisse, Roël Calister en Veejays.com.”
 
10 Years Wicked Jazz Sounds
zondag 27 mei 2012
Sugarfactory & Melkweg Amsterdam
22:00 - 05:00
Tickets: 18,50 euro, ex presale fee

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws