De vele gezichten van Nymfo

marcel | 14 juni 2012
interviews
Het debuutalbum van Nymfo is een feit. Vorige week kwam het langverwachte ‘Characters’ album uit op het vermaarde Commercial Suicide. Partyscene belde met een trotse en blije Nymfo.

 
Tekst: Aart Gaasbeek
 
Wat is het idee achter ‘Characters’?
Nymfo: “Characters is een dwarsdoorsnede van mijn gemoedstoestand. Bij iedere stemming past een track. ‘Bipolar’ past heel goed bij een zonnige en vrolijke dag. ‘Brain Stimulation’ staat voor mijn relaxte en luie kant. En ‘Battlefish’ is om af te reageren. Ik heb mijn verschillende stemmingen, karakters, geprobeerd te verwerken in de muziek. Illustrator Gijskast heeft dit concept schitterend vertaald naar een design. Ieder karakter heeft een eigen gezicht. Op de cover staan 9 hoofden van mij geïllustreerd met ieder een andere uitdrukking.”
 
Is ‘Characters’ representatief voor een dj set van Nymfo?
Nymfo: “Ik probeer de mensen te verrassen. Dit doe je niet door één stijl te draaien. Ik zie het als een reis waarin ik diverse invalshoeken probeer te combineren. Dat gaat van melodieus naar ‘4 to the floor’. Het album zie ik als een blauwdruk van mijn dj sets.”
 
Je hebt op beroemde labels als Metalheadz en Ram Records muziek uitgebracht. Waarom heb je gekozen voor Commercial Suicide om je label uit te brengen.
Nymfo: “Ik heb lang gezocht naar het juiste label om het uit te brengen. Ik ben een groot fan van het label sinds de eerste release. Daarnaast klikt het erg goed met labelbaas Klute. Wij delen dezelfde muzikale visie. Daarnaast wilde ik het ook niet op één van de grote labels uitbrengen. Daar gelden meer spelregels en is het proces tot release trager. Klute gaf me de vrije hand en dat gaf de doorslag.”
 

Nymfo ft. MC Fava - 'Bi Polar'Op het album werk je samen met o.a. June Miller, Black Sun Empire, Presk en MC Flava. Wat voegen die samenwerkingen toe aan je muziek?
Nymfo: “Ik werk graag samen met andere producers. Ik ben geen solist, ik hou van gezelligheid en plezier. Het is leuk om met andere producers samen aan een track te bouwen. Zeker als je samen in de studio zit. Voor Bipolar zocht ik een vocalist. Klute wees me op MC Flava uit Duitsland. Zijn stem past perfect bij de track. Met Presk wilde ik iets anders dan drum&bass maken. June Miller en Black Sun Empire raken de juiste partysnaar.”
 
Nu het album in de schappen ligt, wat zijn je plannen?
Nymfo: “De komende tijd ga ik touren om mijn album te presenteren. Aanstaande vrijdag in Paradiso en zaterdag in de Effenaar. Klute zal mij daarbij vergezellen. Daarna ga ik naar o.a. Berlijn, Zuid Afrika en doe ik diverse festival aan (o.a. Sun and Bass).”
 
Aan originaliteit geen gebrek. Er is zelfs een Nymfo spel waar je een gratis track kunt winnen?
Nymfo: “Vorige week is mijn nieuwe website www.basscharacters.com live gegaan. We hebben speciaal hiervoor een spel ontwikkeld. Een simpel en zeer ‘80’s uitziend spel. Het komt erop neer dat je met mijn hoofd blokjes moet wegspelen. Zijn alle blokjes weg dan kun je een gratis track downloaden.
 
Meer info omtrent het album, spel en releaseparties op Basscharacters

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws