Interview: Gerben Roos van Dance Valley

frank | 27 juli 2012
interviewsUDC heeft, na de 2 voor 1 actie in 2011, het roer voor Dance Valley omgegooid. Andere hosts, minder area’s én een nieuwe programeur. Partyscene voelde deze Gerben Roos aan de tand over de nieuwe ontwikkelingen.

Tekst : Frank Böhm

Wat deed jij hiervoor en waarom heeft UDC jou benaderd voor deze klus?
Ik organiseerde o.a. het event Beatloverz, conceptavonden van Gregor Salto, Sidney Samson en The Flexican en nog andere projecten.  Vanwege het succes van die events welke een breed muzikaal aanbod hadden en het feit dat deze events erg populair onder jongeren waren werd ik gevraagd om een frisse herstart te maken met Dance Valley.

UDC wil ‘t roer omgooien: wat is er precies anders aan het programma dit jaar in vergelijking met de voorgaande jaren?
Voorheen was Dance Valley een festival met vaak terugkerende hostingpartners en met artiesten welke veel mensen weinig zeiden. Nu hebben we ervoor gekozen om voor een breed publiek te programmeren met een mix van de gevestigde namen en een mix van grote talenten. Nieuw op Dance Valley is bijvoorbeeld de Hardcore area maar ook een eclectische stage met o.a. The Opposites, Latin Lovers, Herr Zimmerman en Dubstep. Tevens programmeren wij niet alleen 2 a 3 grote namen op de mainstage maar vanaf het moment dat de mainstage open gaat staan daar al bekende artiesten, wat eigenlijk ongehoord is voor een Nederlands festival, maar wij willen niet dat de mainstage alleen maar de laatste uren feest is maar van het begin tot het einde.

UDC wil daarnaast een eigen smoel, terug naar de roots. Echter worden alle dance stijlen neergezet op Dance Valley: dat is toch geen eigen smoel?
Dit is juist hetgeen wat Dance Valley uniek maakt, geen enkel festival in Nederland heeft zoveel verschillende muziekstromingen die zo wijd van elkaar liggen. Het enige wat ze gemeen hebben is dat het electronische dance muziek is.

Terug naar de roots, maar Carl Cox is er niet bij. Waarom?
Met onze roots bedoelen we dat we terug willen naar dat Dance Valley een festival is waarbij het vooral om muziek draait, met onze roots bedoelen we niet de artiesten van vroeger boeken. Wellicht dat je Carl wel weer terug gaat zien op DV in de toekomst want Carl is en blijft uiteraard een legende alleen voor DV was hij helaas niet beschikbaar dit jaar. 

De stage van DJ Jean was altijd mega populair, waarom is die geschrapt?
We vinden dat we niet in de tijd moeten blijven hangen en moeten kijken naar hetgeen nu populair is en wat we in de nabije toekomst verwachten wat populair zou kunnen worden. In plaats van DJ Jean hebben we nu de eclectische area waar je een mix van classics, house, urban en latin hoort en waar alles kan en mag. Eigenlijk hetzelfde principe als vroeger alleen in een nieuw jasje gestoken met de artiesten die nu populair zijn.

Ik vond persoonlijk de bloemenregen echt iets typisch van Dance Valley, het hoorde bij hun eigen stijl. Waarom is dat niet meer?
Omdat de eigen smoel van Dance Valley is dat we van niemand iets aantrekken en juist “stoer en rauw” zijn. Een bloemenregen past daar niet meer bij.

Op welke act ben je het meest trots als programmeur?
Niet op een bepaalde act maar meer om de totaal programmering. als je kijkt naar de mainstage dan knalt die vanaf 12:00 uur al. Ook het binnenhalen van Pendulum, wat één van de laatste keren is dat je ze zal zien, maakt ons toch trots.

De gemiddelde Dance Valley bezoeker van het eerste uur wordt ondertussen steeds ouder: hoe verbinden jullie de jonge bezoekers aan Dance Valley?
Dit doen we door enerzijds artiesten en muziekstijlen te programmeren welke voor de jongeren hot zijn, zoals bijvoorbeeld de Dubstep area met Pendulum maar ook door de kaarten voor 17 jarigen goedkoper aan te bieden, zodat de drempel voor hen laag is om toch Dance Valley te kunnen meemaken.

17-jarigen krijgen dus korting: hoe doen jullie dat met sterke drank schenken?
Op festivals mag je van de regelgeving toch al geen sterke drank schenken, de sterke drank welke wij dan ook aanbieden is dan ook conform de regelgeving.

Hoe zie je de toekomst van Dance Valley?
We gaan verder met de koers die we zijn ingeslagen, dus het boeken van kwaliteit en niet kwantiteit. Je krijgt dus minder stages die wel kwalitatief qua productie en line-up veel hoger zijn. Als bezoeker kan je vaak toch geen 18 stages op 1 dag bezoeken.

Op hoeveel bezoekers rekenen jullie op 4 augustus?
Er is een vergunning voor 40.000 bezoekers

De timetable is bekend, check ook www.dancevalley.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws