Terugblik op 2012: Tettero

frank | 29 december 2012
interviews2013 staat voor de deur. En dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, terugblikken op 2012 en vooruitkijken naar het komende muzikale jaar. DJ's/producers, platenbazen en organisatoren delen hun hoogte- en dieptepunten met ons. Deze keer... Tettero

 
 
Muzikaal hoogtepunt: "Jeff Mills op Dekmantel in de OT301 tijdens ADE. Het was een zwetende, kolkende sauna met 200 man, alle remmen los en de technotovenaar op zijn best."
 
Muzikaal dieptepunt: "Het overlijden van lichtman Freek Wassenberg. Niet veel mensen zullen hem kennen, maar bijna iedereen die wel eens naar een groot festival of feest is geweest heeft wel eens staan dansen onder de lichten van Freek. Een groot gemis voor de hele scene. RIP Freek."
 
Aanstormend talent gespot: "Jazeker! Overlast (Voyage Direct), de Slap Funk crew uit Utrecht en de Kopjek Crew uit Groningen. Het is erg cool om allemaal nieuwe underground concepten te zien ontwikkelen door heel Nederland :-)"
 
Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: "Amsterdam Open Air was voor mij een persoonlijk hoogtepunt. Ik stond voor de liveshow van Tom Trago, als een-na-laatste geprogrammeerd. Het was een ramvolle tent die keihard los ging aan het eind van een heerlijke festival dag. Tja, veel meer kun je je niet wensen."
 
Voldeed 2012 aan je verwachtingen? "2012 was een spannend, maar zeer leuk jaar. Ik verhuisde naar Berlijn om fulltime muziek te gaan produceren. Het bevalt erg goed en ik zal hier voorlopig nog wel even blijven. Ik stond dit jaar voor het eerst in Berlijnse clubs als Kater Holzig, Sisyphos en Ritter Butzke, dat was eigenlijk boven verwachting. Daarnaast mocht ik voor Tom Trago mijn eerste remix ooit maken en zat ik in de studio met San Proper en Steven van Lummel. En 2012 blijkt toch niet het einde van de wereld, toch ook wel lekker."
 
Wat moet er beter in 2013? "Muziek maken, muziek maken en muziek maken! Ik ga in mijn 909 wonen, denk ik ;-)"
 
Top 10 favoriete tracks van 2012 (in willekeurige volgorde):
1. Makam - 'What You Doin'  (Dekmantel)
2. William Kouam Djoko - 'We Are Your Brothers & Sisters'  (Voyage Direct)
3. Tom Trago - 'What You Do' (KINK remix) (Rush Hour)
4. Frits Wentink - 'Barry Two'  (Triphouse Rotterdam)
5. Geeeman - 'Bang It' (Clone Jack for Daze)
6. Paranoid London - 'Paris Dub 1' (Paranoid London Records)
7. LB Lynam - 'Get Things Straight' (Not on label)
8. Bicep - 'Vision Of Love' (Feel my bicep)
9. Conforce - '24' (Gesloten Cirkel Remix) (Clone Basement Series)
10. Adam F - 'Circles' (Eats Everything Rework) (Unreleased)

Tettero

Lees ook de terugblik op 2012 van...
Wouter de Moor
Tjeerd Bijnsdorp (Evotions)
Michel de Hey

Sebastian Bronk
Rocco Veenboer
Mason
Estroe
Jacob van Hage
Yves Eaux
Warren Fellow
Jesse Voorn
Nuno dos Santos
Vince Watson
Steve Rachmad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws