Terugblik op 2012: Vince Watson

SusanneW | 1 januari 2013
interviews


Wat vond Vince Watson van 2012? “Gefilterde minimal grooves verdwijnen naar de achtergrond en maken plaats voor meer muzikaliteit. Wonderful!”
 

Muzikaal hoogtepunt:
“Vooral de terugkeer van echte artiesten en artiestenalbums. De gefilterde minimal grooves verdwijnen naar de achtergrond en maken plaats voor meer muzikaliteit. Wonderful!”
Muzikaal dieptepunt: “Al twintig jaar probeert de wereld de V.S. zover te krijgen dat ze elektronische muziek op grote schaal accepteren en omarmen. Nu dat dan eindelijk lijkt te gebeuren, worden ze fan van Skrillex & co.”

Aanstormend talent gespot? "Misschien geen ‘nieuw’ talent, maar talent dat zich snel ontwikkelt zijn artiesten als Kink, Sawlin, Midland en Birdcage. En er zijn in het afgelopen jaar behoorlijk wat veelbelovende nieuwe artiesten bijgekomen.”
Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: "Mijn top twee gigs dit jaar waren allebei in Berlijn; live in de Berghain en draaien met Jeff Mills op de Axis-party in de Tresor."

Voldeed 2012 aan je verwachtingen? “2012 was een fantastisch jaar voor me. Veel remixes en singles, ik heb twee albums opgenomen, had geweldige gigs en veel support van mijn fans. Het was episch en ik heb ervan genoten. 2013, kom maar op!”

Wat moet er beter in 2013? “Nu er een nieuwe periode in de Maya-kalender is aangebroken, kunnen we deze oude wijsheden misschien iets beter leren begrijpen (i.p.v. alle onzin die er in 2012 over is gepubliceerd). Veel mensen realiseren zich bijvoorbeeld niet dat die kalender op 17 augustus 2012 eigenlijk al afliep, als gevolg van schrikkeljaren. Verder is de wetenschap de afgelopen tijd erg verdeeld geraakt door nieuwe ontdekkingen binnen de kwantummechanica. Natuurkundigen moeten al hun slimme breinen snel bij elkaar gaan steken en uitzoeken hoe het zit.”
 
Jouw top 10 favoriete tracks van 2012 (in willekeurige volgorde):
01 Vince Watson- Every Soul Needs A Guide LP’ (Everysoul)
02 Steve Rachmad- Secret Life of Machines Remixes LP’ (2000 and One)
03 Kink-Hand Made (Rush Hour)
04 Chymera-Swim Away’ (Steve Moore Remix) (Connaisseur)
05 Roland Klinkenberg- Sud de la France (Everysoul)
06 The Advent- Sonic Intervention LP’ (H-Productions)
07 Kirk Degiorgio- The Golden Aspect(Planet E)
08 Vince Watson -A Very Different World(Funk D’void Epic Reshape) (Bio)
09 Deepchord -Sommer LP(Soma)
10 Peter Van Hoesen -Axis Mundi (Ost Gut Ton)
 
Website Vince Watson
AD Bookings

Lees ook de terugblik op 2012 van...
Wouter de Moor
Tjeerd Bijnsdorp (Evotions)
Michel de Hey

Sebastian Bronk
Rocco Veenboer
Mason
Estroe
Jacob van Hage
Yves Eaux
Warren Fellow
Jesse Voorn
Tettero
Nuno dos Santos
Steve Rachmad

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws