Terugblik op 2012: Steve Rachmad

SusanneW | 1 januari 2013
interviews


We sluiten onze terugblikserie af met technoveteraan Steve Rachmad. Wat vond hij van 2012? "Het absolute dieptepunt was voor mij de dood van Donna Summer."
 

Muzikaal hoogtepunt:
“De tweede keer dat ik dit jaar voor het Duitse Fusion Festival werd uitgenodigd. Dit keer een illegale editie gebaseerd op ‘vrienden van Fusion’. Als je tijdens het draaien van een set je mooiste plaatjes opzet (dus niet je normale wekelijkse knallers) en je merkt dat de mensen juist op die mooie dromerige plaatjes harder gaan dan ooit, dan is dat toch een absoluut hoogtepunt.” 
 
Muzikaal dieptepunt: “We zijn door de jaren heen al een paar wereldzangers en -zangeressen verloren, zoals Luther Vandross, Michael Jackson en Whitney Houston. Dit jaar was het absolute dieptepunt de dood van Donna Summer. Voor mij persoonlijk extra zuur, omdat ik in januari op vakantie in Brazilië eindelijk eens tijd had om iets te doen wat ik al jaren wilde doen: een ‘I Feel Love’-remix maken. Tegen de tijd dat ik hem ging verspreiden kwam ze te overlijden.”

Aanstormend talent gespot? “Heel eerlijk gezegd: nee! Niet omdat het er niet is, maar gewoon omdat ik er absoluut geen tijd voor heb gehad.” 
Beste feest/ gig van het afgelopen jaar: “Het is dit jaar extra moeilijk om er eentje tot beste te benoemen. Ik heb zo veel leuke feesten mee mogen maken. Mijn Secret Life Of Machines AustralAsia tour was echt super. Mijn b2b-sets met Karotte waren geweldig. Twee die er wel bovenuit steken zijn Fusion festival in Duitsland en Landjuweel op Ruigoord in Amsterdam. De vrijheid en muzikale vrijheid op die plekken waren echt ongekend.”

Voldeed 2012 aan je verwachtingen? “Ik had eigenlijk geen verwachtingen, maar ik kan zeggen: boven verwachting. Het was voor mij het drukste jaar ever!”
Wat moet er beter in 2013? “Gezien 2012 is er weinig dat veel beter hoeft. Maar iets wat ik ieder jaar roep en wat dit jaar extra benadrukt moet worden is STUDIOTIJD!!! Ik heb door het vele reizen te weinig tijd om even lekker in m'n hok te zitten. Dit jaar was het wel heel weinig. Een soort van dieptepuntje wel.”

Jouw favoriete tracks van 2012 ("Dit jaar door de drukte veel niet gehoord en veel gemist helaas. Gebaseerd op wat ik WEL heb gehoord”):
1. Donna Summer- ‘I Feel Love (Sterac Instrumental Dub)’
2. Chymera- ‘The Chase’ (Connaisseur)
3. Roland Klinkenberg- ‘Kindred Spirits’ (ESOL)
4. KiNK- ‘Express’ (Rush Hour)
5. Envoy- ‘Seawall’ (Ricardo Villalobos remix) (Soma) 
6. San Proper-‘Perfume’ (Aroy Dee Dub) (M>O>S)
7. Sterac- ‘Axion’ (Joel Mull Double Trouble Mix) (100% Pure)
8. Sterac- ‘Thera 1.0’ (newly assembled by Heiko Laux) (100% Pure)
9. Sotu The Traveller (feat. Ninthe)- 'Release and Rewind'
10. Floating Points: een artiest die ik pas dit jaar heb leren kennen en die me absoluut heeft geraakt. Dus ‘alles van’...
 
Facebook Steve Rachmad
AD Bookings

Lees ook de terugblik op 2012 van...
Wouter de Moor
Tjeerd Bijnsdorp (Evotions)
Michel de Hey

Sebastian Bronk
Rocco Veenboer
Mason
Estroe
Jacob van Hage
Yves Eaux
Warren Fellow
Jesse Voorn
Tettero
Nuno dos Santos
Vince Watson

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws