Interview: Aly & Fila

Peter Güldenpfennig | 28 juni 2013
interviews


Mocht je het nog niet weten, Aly & Fila's Quiet Storm is een van de releases waar trance-liefhebbers al even naar uitkijken. Vandaag komt de plaat uit op Armada, maar de review van Quiet Storm kun je hier al lezen. We spraken met het Egyptische duo tijdens hun tournee. Voor onze review van Quiet Storm klik je hier!

CL: Hoi, dank je voor jullie tijd. Hoe gaat de tour op het moment?

A&F: Hoi, bedankt voor dit interview. Gaat prima op het moment, we zijn nu in Las Vegas.

CL: Eind deze week komt Quiet Storm uit en we kunnen ons voorstellen dat jullie het materiaal op de plaat al ruimschoots live hebben uitgeprobeerd. Hoe is de reactie van het publiek op het nieuwe materiaal?

A&F: We testen de tracks sinds A State of Trance 600, dus vanaf maart ongeveer. Tot nu toe zijn de reacties uit het publiek erg positief waar we uiteraard behoorlijk blij mee zijn.

CL: In onze review van Quiet Storm viel het ons op dat het album redelijk lang is. We merkte ook op dat het opbreken van de plaat in twee of drie ep's wellicht een betere keuze was geweest. Maar jullie kozen duidelijk voor een album. Waarom juist dit formaat?

A&F: Het plan is om wat singles van tracks op het album uit te brengen. Zo is 'Running Out of Time' (feat. Chris Jones) inmiddels al uitgekomen. Eind deze maand komt onze tweede single van het album uit. We zijn ook aan het kijken of we een ep met enkele tracks van het album kunnen releasen.

CL: Veel van jullie tracks hebben vocalisten. Hebben jullie een voorkeur voor tracks met vocalen boven instrumentale tracks?

A&F: Beiden hebben zo hun voordelen. We houden zowel van instrumentale tracks als tracks met vocalen. Meestal kunnen we al snel horen of een track vocalen nodig heeft of niet.

CL: Jullie runnen een eigen label, The Future Sound of Egypt, naast een eigen radioshow met dezelfde naam (FSOE) en bij beide is het Egyptische karakter erg sterk. Kunnen jullie iets vertellen over de Egyptische trance-scene? We kunnen ons voorstellen dat een hoop Nederlandse en Belgische lezers niet bekend zijn met de Egyptische scene.

FutureSoundofEgyptA&F: De trancescene in Egypte groeit heel erg snel. Het aantal producers dat daar vandaan komt wordt met de dag meer. Denk bijvoorbeeld aan Fady & Mina, Mohamed Ragab en A&Z. We hebben daarnaast ook een eigen ruimte in Sharm El Sheik waar we Future Sound of Egypt-events organiseren. Dit organiseren we elke drie maanden en hier presenteren we zowel internationale dj's al Egyptisch talent.

CL: Wat hebben jullie voor ons in petto aankomend jaar? Nog coole tracks en remixen die we kunnen verwachten?

A&F: Naast ons nieuwe album is een van de belangrijkste dingen de viering van FSOE 300 deze augustus. Hiervoor hosten we meerdere events wereldwijd om te vieren dat we 300 episodes van onze radioshow hebben bereikt. De steden waar we dit gaan vieren zijn onder andere Mexico Stad, Amsterdam, Buenos Aires en Praag. Ook komt er binnenkort een nieuwe remix van ons uit.

Direct contact met Aly & Fila? Volg ze dan op Facebook. Meer informatie over The Future Sound of Egypt vind je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws