Oliver Heldens: ‘Ik hoop dat mijn carrière net zo gaat lopen als die van Avicii’

Nikki Veerbeek | 27 maart 2014
interviews


Onlangs spraken we Oliver Heldens nog over zijn hit ‘Gecko’ nadat hij in het voorprogramma van Avicii stond. Dat de dj door deze hit een vliegende start van zijn carrière meemaakt is aan alles te merken, hij wordt zowel in binnen- en buitenland volop geboekt. Op 15 maart was hij ook als gast-dj in de booth te vinden tijdens Sexy By Nature, het feest van Ryan Marciano en Sunnery James dat plaatsvond in de HMH. We spraken met hem voordat hij aan zijn set begon.

Zeg je Oliver Heldens, dan zeg je Gecko

Met een Geckopoppetje in zijn handen komt Oliver Heldens aanglopen vlak voor hij de booth in moet. Dit poppetje staat symbool voor het succes dat hij nu kent. Oliver Heldens gaat hard maar wat kunnen we nog meer van hem verwachten? ‘Op dit moment is de versie van 'Gecko' die nu zo goed scoort een versie die is opgepakt door dj’s en is eigenlijk maar een clubversie’, vertelt de dj. ‘Op dit moment werken we aan een versie van dit nummer met vocals. Ik kan daarom ook voorlopig nog geen nieuw eigen nummer uitbrengen. Wel ben ik volop bezig met het maken van nieuwe tracks en komt er als goed is eind juni wel weer wat nieuws uit’.

OH_goed2Sexy by Nature

Aan Oliver Heldens was het de eer om als gast-dj de eerste partygangers op te warmen tijdens de start van Sexy By Nature. Wat verwacht hij van de avond? ‘Ik heb op dit moment alle nummers op genre gezet en meegenomen, maar een set heb ik eigenlijk helemaal niet klaarstaan. Ik heb geen idee wat voor publiek er precies komt vanavond en hoe zij gaan reageren op mijn set. Wat ik ga draaien laat ik vanavond dan ook volledig afhangen van hoe het publiek reageert.'

Festivalseizoen

Het duurt niet lang meer of het festivalseizoen begint. Ook Oliver Heldens heeft hier zin in. Tijdens de show van Avicii vertelde hij al dat hij op festivals mag staan waar hij de namen nog niet van mocht noemen. Ondertussen mag hij Mysteryland in Bethel Woods (USA) al noemen. De dj kijkt hier naar uit en zegt hier ook goed op voor te willen bereiden. ‘Op grote festivals als deze ga ik mijn set van tevoren goed in elkaar zetten. Op bijvoorbeeld I Love Techno kan je je eigen ding doen en je eigen sound goed neerzetten maar op Tomorrowland bijvoorbeeld kan een dj dit niet doen. Een dergelijk groot en commercieel festival vraagt om een perfecte set. Dat verwacht het publiek wat op deze festivals afkomt ook van je’ zegt Oliver. Tomorrowland is dan ook een festival waar hij hoopt te mogen staan. ‘Verder vind ik het moeilijk te zeggen, ik ben zelf namelijk nog lang niet op alle festivals geweest, ook niet als bezoeker. Daarnaast is het ook een groot verschil wanneer je als dj op een festival draait, en wanneer je als bezoeker aanwezig bent. In ieder geval vind ik de sfeer en de reacties van het publiek op mijn muziek belangrijker dan de grootte van het festival wanneer ik draai.

Oliver Heldens over 5 jaar…

Hoe de dj zichzelf over vijf jaar hoopt te zien weet de dj ook. ‘Ik vergelijk mijzelf een beetje met Avicii. Hij kwam met zijn nummer ‘Levels’ ook met een nieuwe sound, en ik zie dat met mijn nummer ‘Gecko’ ook zo. Ik hoop dan ook dat mijn carrière net zo gaat lopen als die van Avicii, dat zou ik echt heel vet vinden.'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws