Interview: Carl Hanaghan van Hed Kandi

Nikki Veerbeek | 19 mei 2014
interviews


Hed Kandi was van oudsher 'slechts' een muzieklabel, maar ontpopte zich in de afgelopen jaren tot een lifestylebrand. De Britten draaien hun hand niet om voor dingen als een kleding- en geurenlijn, het organiseren van vluchten naar Ibiza onder de naam FlyKandi en fraai artwork dat de hele wereld over gaat. We spraken resident Carl Hanaghan over de vijftienjarige mijlpaal, die op 8 juni in Amsterdam wordt gevierd. 

Hed Kandi bestaat 15 jaar en heeft veel voor mensen betekend. Wat betekent het voor jou?

Ik ben opgegroeid met het luisteren naar Hed Kandi, of dat nou thuis, in een bar of in een nachtclub was. De muziek heeft mij geïnspireerd om dj te worden. Ik had toen nog geen idee dat ik ooit deel zou uit maken van het merk, niet alleen als dj, maar ook dat ik mee zou werken aan de geweldige compilatiealbums, de radioshow en de muziekreleases. Hed Kandi heeft mijn leven veranderd.

Hed Kandi is een lifestyle brand geworden in de afgelopen 15 jaar. Waarom denk jij dat Hed Kandi zich zo op die manier heeft ontwikkeld?

Hed Kandi is absoluut een lifestyle brand geworden door de fans. De mensen die de albums kochten en de feestjes bezochten hebben het verspreid naar hun vrienden en die weer naar hun vrienden. Hed Kandi-fans zijn gewoon fantastisch, hun enthousiasme op feestjes is ongelooflijk en hun gepassioneerde toewijding in de afgelopen vijftien jaar is waarom Hed Kandi zich ontwikkeld heeft tot wat het vandaag is.

Welke ontwikkelingen in de housescene verwacht je de komende jaren?

Ik voel me heel erg aangemoedigd in hoe de markt deephouse verwelkomt op de dansvloer en ik voel zeker dat dit aanzet tot meer geweldige vocals in tracks. En misschien wat vaker een funky bassline? Fingers crossed in ieder geval!

Wat is je beste herinnering aan Hed Kandi?

Mijn favoriete Hed Kandi-moment was de eerste keer dat ik resident was bij El Divino op Ibiza in 2008. Ik was de headliner naast Phil Faversham, The Lovely Laura en Ian C op de percussie. Ik had geen idee wat me te wachten stond en was één brok zenuwen, maar zodra ik begon te spelen was het een geweldige ervaring. De dansvloer stond vol en de atmosfeer was fantastisch. Het was de enige nacht waar ik afsloot met John Paul Young's 'Love Is In The Air' en er nog mee wegkwam ook.

Wat is jouw ultieme Hed Kandi-anthem? Dit hoeft niet per se een Hed Kandi-release te zijn.

Er zijn er zoveel maar de track die er echt uitspringt aangezien het gedraaid wordt in elke set is 'Strings of Life' van Soul Central, uiteraard een cover van de legendarische klassieker 'Rhythm Is Rhythm' uit 1987. Dit jaar heb ik het ook gecoverd zodat ik een upgedate versie had om in mijn sets te spelen. Die is uitgebracht op My Digital Enemy's record label Zulu en doet het wereldwijd goed op de dansvloer.

Wat kunnen we verwachten van Hed Kandi 15 YRS jubileum op 8 juni in Amsterdam?

We gaan de ware Hed Kandi-ervaring van de afgelopen vijftien jaar brengen in één nacht! De beste live artiesten en performers zullen de resident dj's vergezellen terwijl je de soundtrack naar verleden, heden en toekomst Hed Kandi feestjes leveren. Deze nacht mag je gewoon niet missen!

Je bent ook nog A&R manager voor Hed Kandi. Waar let je op als je naar een demo luistert?

Ik kijk persoonlijk naar tracks waarvan ik weet dat ik ze op onze feestjes wil draaien. Ik wil muziek waar ik kippenvel van krijg als ik het drop in een set op Ibiza, Miami en meer. Dancemuziek is er om te doen wat het zegt: DANS!


Het Concertgebouw in Amsterdam is op 8 juni van 20.00 tot 03.00 uur het decor van Hed Kandi 15 YRS | Worldwide Anniversay

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws