Hardwell: een jaar in hoogtepunten

Peter Güldenpfennig | 29 oktober 2014
interviews


2013 was al een bewogen jaar voor Hardwell en dat is dit jaar niet anders. De trein waarop de nummer 1-dj van de wereld zit, kent blijkbaar geen remmen en racet lekker door richting 2015. Wij kijken terug naar wat Robbert van de Corput dit jaar heeft gedaan, terwijl hij hard toewerkt naar de kick-off van de I Am Hardwell - United We Are wereldtournee op 24 januari 2015 in de Ziggo Dome.

Donatie aan het jeugdcultuurfonds

Met zijn ambassadeurschap voor Dance4Life (zie verderop) wisten we al dat Hardwell zich graag inzet voor goede doelen. Maar wist je ook dat hij in januari dit jaar zijn Cultuurprijs 2014, ontvangen voor de waarde die hij de stad Breda geeft, heeft weggegeven aan het Jeugdcultuurfonds? Dit fonds zorgt ervoor dat ook kinderen uit gezinnen die op of onder de armoedegrens leven kunnen meedoen aan culturele activiteiten. De prijs, een bedrag van 7500 euro, is meer dan welkom in het fonds dat vooral overleeft dankzij giften en donaties.

Dance4life

In april dit jaar maakte Hardwell bekend dat hij ambassadeur is geworden van Dance4life. Dit deed hij onder andere met een verrassingsoptreden op het Museumplein in Amsterdam. Zelf vertelde de dj ons: ‘Aids is een belangrijk onderwerp dat veel te vaak onder het tapijt wordt geschoven. Toen ik voor de eerste keer de feiten las – dat er dus meer dan zesduizend patiënten per dag bijkomen –, schrok ik. Mensen moeten zich daar echt bewust van worden. Ik heb de luxe dat ik heel veel media en mensen kan bereiken. Door plaatjes te draaien, mensen aan het dansen te krijgen en een topavond neer te zetten kan ik mensen bewust maken van de ziekte. Het is toch prachtig dat ik door te doen wat ik kan en leuk vind zoveel kan bereiken?’

Met zijn ambassadeurschap sluit hij aan bij onder meer Doutzen Kroes en Headhunterz. Over Headhunterz gesproken...

Revealed treedt buiten hokjes

Het label van Hardwell, Revealed Recordings, blijft maar goede releases naar voren schuiven. Ook talent krijgt een kans, met Dannic en Dyro als perfecte voorbeelden van wat Revealed de wereld laat ontdekken.

Maar ook is Hardwell, en daarmee Revealed, niet bang om op muzikaal avontuur te gaan. Al vorig jaar draaide Hardwell regelmatig hardstyle en sloot hij zelfs zijn Tomorrowland 2013-set af met de geweldige remix van 'Never Say Goodbye' door Wildstylez. Liefhebbers van de hardere stijlen halen misschien hun neus op voor reguliere Revealed-releases, maar kunnen niet anders dan buigen voor de collectie van hardstyle-remixes die Revealed heeft uitgebracht.

Het is Hardwell menens, want afgelopen ADE draaide hij zelfs een B2B-set met Headhunterz. We zijn benieuwd wat hier verder uit voortvloeit!

Opnieuw nummer 1

Dat hij een bewogen jaar heeft gehad is een understatement. Dat hangt allemaal samen met de eerste plek die hij vorig jaar verwierf. Sindsdien heeft hij nog meer gedraaid, nog meer I Am Hardwell-shows gedaan, zijn label Revealed uitgebouwd tot één van de populairste leveranciers van dance en het merendeel van zijn aankomende artiestenalbum United We Are afgemaakt. En werd hij natuurlijk opnieuw nummer 1-dj van de wereld! Er is kritiek op de lijst, maar wie beweert dat Hardwell die eerste plek niet verdient zien wij graag beter draaien én harder werken dan Hardwell.

I Am Hardwell – United We Are

Hardwell - United We AreTijdens ADE 2014 kondigde Hardwell een nieuwe wereldtournee aan, I Am Hardwell - United We Are, gelijktijdig met een artiestenalbum. Zelf zegt Hardwell over de wereldtournee: ‘Het afgelopen jaar is een ongelofelijk avontuur geweest waarbij ik naar zo veel mooie bestemmingen ben gereisd, tientallen onvergetelijke shows heb mogen geven en de meest bijzondere momenten met mijn fans heb beleefd. Het idee dat we vanaf januari weer de gehele wereld af zullen reizen met een nog grotere show is echt te gek! United We Are staat voor mijn persoonlijke connectie met fans die ik voel als ik voor hen draai en dit gevoel kan ik zowel via mijn album als de nieuwe tour keer op keer gaan opzoeken en herbeleven maar nog belangrijker: met hen delen. Die ultieme connectie en verbintenis via muziek is in essentie uiteindelijk waar ik het allemaal voor doe!’

Wil je er zelf bij zijn? Dat kan, ga hiervoor naar de officiële I Am Hardwell-site waar je je tickets kunt bestellen voor de kick-off van de United We Are wereldtourne op 24 januari 2015 in de Ziggo Dome!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws