NERVO @ WiSH Outdoor: 'Als je het warm hebt, moet je gewoon meer bier drinken'

Lucas Boon | 9 juli 2015
interviews


Ook dit jaar waren wij er weer bij. De parel van Brabant. Nee dan hebben wij het niet over een stadionconcert van Guus ‘Kedeng kedeng’ Meeuwis, maar over WiSH Outdoor. Ooit begonnen als eendaags festival en inmiddels uitgegroeid tot driedaags evenement met internationale allure. Onlangs vond de eerste editie van WiSH Outdoor Mexico plaats, dus dat het lekker gaat met WiSH moge duidelijk zijn.

Nu zijn we hier niet alleen voor het festival, maar ook voor twee andere pareltjes: de Australische tweelingzussen Miriam en Olivia van NERVO. De tweeling heeft samengewerkt met onder meer David Guetta, Afrojack, R3hab, Ummet Ozcan, Nicky Romero en nog vele andere grote Nederlandse en buitenlandse dj's. Een heerlijk ontspannen gesprek in de zon met een drankje erbij met de twee hotste zusjes uit de internationale dance-scene. We couldn’t wish for anything more. 

We zitten hier bij WiSH Outdoor op een dag dat Moeder Natuur het Nederlandse hitterecord aan flarden probeert te scheuren. Iedereen verlangt naar een koude douche en naar een nog kouder ijsje. Stel er komt een NERVO ijsje op de markt. Welke ingrediënten mogen zeker niet ontbreken?
Olivia: 'Daar zit sowieso chocola in.'
Miriam: 'Ja, inderdaad chocolade! Maar ook zeker karamel en swirl crunch.' Watertandend praten ze verder. Honey crunch, cheesecakeijs en ook nog iets met kiwi om het af te sluiten.

nervodukeOnze reporter Duke met de dames van NERVO.

En hebben jullie al een naam voor de nieuwe NERVO-caloriebom?
'The Nervo Special Delight.'

Op Instagram blijkt uit een post dat jullie schrikken dat het jaar 2000 alweer vijftien jaar geleden is. Wat deden jullie eigenlijk in die tijd?
'We zaten nog op school. Muziek was toen nog een droom en geen carrière. We waren al wel met muziek bezig en waren soms al in de studio te vinden, maar nog niet zo serieus. Toen waren wij ook iets luier dan nu.'

Jullie werken inmiddels veel samen met Nederlandse dj's zoals Afrojack en Nicky Romero. Hoe zit het met de Nederlandse woordenschat?
'
We spreken eigenlijk altijd Engels.'
'Dankjewel', dat wist Olivia nog net.
'Heb jij nog leuke scheldwoorden voor ons?', vult Miriam aan.

Zoals ik al aangaf is het heet  voor Nederlandse begrippen. Jullie zijn dat waarschijnlijk wel gewend met shows over de hele wereld. Merken jullie veel verschil in hoe het publiek reageert op dagen dat het echt kneiterwarm is?
'Jullie vinden dit echt warm hè? Dit stelt dus he-le-maal niks voor. Wij zien dit als een lekker dagje met een fijn briesje wind. En als ze het warm hebben, dan moeten ze gewoon meer bier drinken!', zegt Miriam lachend.

Ik zag op het internet iemand voorbij komen met een NERVO-tattoo, is dat tof of vinden jullie dat een beetje freaky?
'Nee helemaal niet freaky, het is juist een compliment. We zagen laatst ook iemand lopen met ons logo. Het is een eer dat iemand dat op zijn lichaam wilt zetten.'

Voor veel dj's is draaien op Ibiza een doel. Ooit willen zij daar staan. Jullie hebben al vaker in uitverkochte clubs op Ibiza jullie ding mogen doen. Weten jullie nog hoe de eerste keer Ibiza was?
'Dat was echt life changing. Vroeger zouden we er alles voor over hebben gehad om een keer in de Pacha te draaien. En toen stonden wij daar ineens echt draaien bij een feest van David Guetta. En ook Armin die vroeg ons om in Club Space te draaien. Dat was echt geweldig! Wij zijn zo gek op het eiland, wij wonen er nu ook. In de zomer is dat onze thuisbasis.'

Bij dj-duo’s heeft één vaak een voorkeur voor produceren en de ander voor draaien. Is dit bij jullie ook het geval?
Ze denken beiden even na. 'Nee eigenlijk niet', zeggen de zusjes bijna synchroon. 'We love it both. Produceren is soms moeilijk, maar je moet erin investeren.’

Is dit ook een manier voor jullie om je te onderscheiden?
'Ja, tegenwoordig is je eigen muziek echt alles als dj. Daarmee uit je je talent.'

Morgen zitten jullie alweer in Italië. Zien jullie nog iets van Nederland?
'Ja we slapen in Amsterdam, samen met onze moeder. Dus morgen gaan we in Amsterdam lekker ontbijten met z’n drieën en dan door naar Italië. We zijn momenteel bijna elke dag in een ander land. We proberen wel om dagjes of momenten vrij te plannen, zodat je dingen kunt doen en zien.  Morgenochtend is zo’n moment. En dat kunnen we morgen delen met onze moeder. Geweldig toch?'


En of dat geweldig is! Met drie zoenen op de wangen en een zware crush voor beiden, nemen we afscheid van de zusjes. Hier kan geen Tinderdate tegenop.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws