Mr. Polska: 'Ik ben de perfecte toevoeging op ieder edm festival'

Lucas Boon | 12 november 2015
interviews

Mr. Polska is al een aantal jaar niet meer weg te denken uit de hitlijsten, en het lijkt erop dat zijn nieuwe videoclip ‘Bazooka’ (waarin hij voor het eerst in het Engels zingt/rapt) nog een schepje bovenop dit succes gaat doen. Voor het geval je onder een steen hebt geleefd: Mr. Polska rapt over harde house beats, veelal van producer Boaz van de Beatz. Hij werkte samen met onder meer Yellow Claw en Tony Junior en eerder dit jaar bracht hij zijn debuutalbum $NOLLER uit.

‘Bazooka’ is op het moment van schrijven vijf dagen oud en goed voor ruim 60.000 views. Reden te meer om Polska te strikken voor een goed gesprek!

Hé Polska, vette clip! Vertel even over de totstandkoming van ‘Bazooka’.
‘We zijn al een tijdje bezig met het maken van opzetjes in het Engels, juist omdat er steeds meer support en vraag naar is. ‘Bazooka’ is een opvallend nummer geworden met een toffe video waarvan ik zelf het script heb geschreven. Ik wilde mensen graag weer in mijn eigen wereld meenemen. Als je ogen en oren samenwerken wordt het duidelijk wat nou precies de energie en vibe van het nummer is.’


Je bent al een paar jaar niet meer weg te denken uit de scene. Zit je op dit moment voor je gevoel op het hoogtepunt of moet dat nog komen?
‘Ik denk dat dit  juist het moment is voor veranderingen en om nieuwe dingen te doen. Het is niet de makkelijkste keuze, maar het houdt je wel scherp en zorgt ervoor dat je constant jezelf dwingt verder te komen dan waar je al bent. Zolang je jezelf laat leiden door je gevoel en wat je leuk vindt om te doen, kun je denk ik niet echt spreken van een hoogte- of dieptepunt.’

2015 is tevens het jaar van het New Wave-collectief, waardoor de carriere van een nieuwe generatie Nederlandse rappers in een stroomversnelling is geraakt. Had je daar niet aan bij willen dragen?
‘Wat die jongens nu doen, hebben wij met Nouveau Riche een jaar of twee geleden ook gedaan: iets totaal nieuws gebracht en alles wat stond omgegooid. Ik denk dat het alleen maar beter is dat er met New Wave weer iets nieuws is gekomen; het heeft een hoop jonge nieuwe toffe artiesten een goeie springplank gegeven. Ik heb er met plezier naar gekeken en geluisterd, maar ik hoef er niet echt onderdeel van te zijn. Je moet jonge artiesten ook gewoon hun ding laten doen. Ik maak graag muziek met Ronnie Flex en Jack Chiraq, maar het zou te makkelijk zijn om om die reden ook op New Wave te springen.’

Ik kan me voorstellen dat je niet graag in hokjes denkt. Toch vraag ik me af: hoe zou je je eigen stijl willen omschrijven? Op Clublife Magazine schrijven we veelal over dance maar ons insziens past Mr. Polska daar prima tussen; hoe zie je dat zelf?
‘Ik denk dat ik de perfecte toevoeging ben op elk dance/edm geralateerd festival dat er toe doet.  
Ik maak muziek met hoge energie levels live on stage; dat is een goeie toevoeging aan een line-up met louter dj’s. Als je in een tent oog in oog met mij staat dan krijg je: een reis die gaat van future house naar trap en bubbeling die eindigt met hardstyle. En ik stop niet voordat jij op z’n minst net zo bezweet en uitgepunt als ik bent.

Hoe kijk je terug op het jaar 2015? Wat zou je je tot je grootste succes willen rekenen?
‘Naar mijn gevoel is dit mijn beste jaar tot nu toe, we doen meer shows dan ooit te voren op grotere festivals. De muziek die we maken is eindelijk zo ver ontwikkeld dat met de credits die we hebben opgebouwd afgelopen jaren we nu eindelijk echt op de radio te horen zijn en hits scoren die niet alleen op het internet een leven hebben. Het voelt ook goed om na zoveel jaren niet te slapen en zonder euro’s, nu eindelijk een keertje echt vruchten te plukken.

 

Beeld door Ilja Meefout

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws