Kim Lee: 'Jullie hebben veel te veel talenten in Nederland!'

Martijn Bastianen | 25 april 2016
interviews

Laatst hebben jullie een bericht voorbij zien komen van Kim Lee, waarin zij vertelde over haar samenwerking met Diplo. Wij hebben Kim Lee gesproken over het duo dat ze met Katrina Nova vormt, genaamd KimKat. 

Hoe ben je in de muziekindustrie gerold?

Het is begonnen in 2012. Ik ben goed bevriend met Black Eyed Peas en Apl De Ap. Zij vertelden mij en Kat om te beginnen met dj’en. Toen zijn we samen naar de Scratch Academy in Los Angeles gegaan en daar leerde we de kneepjes van het draaien. Een pluspunt is dat we allebei al piano speelden.

Hoe heb je Katrina ontmoet?

Ik heb Kat ontmoet tijdens het schieten van John Legend’s videoclip. In die tijd deden we nog veel met muziekvideo’s. We konden het goed met elkaar vinden en uiteindelijk zijn we beste vrienden geworden.

Hoe is het om samen te werken als KimKat?

Iedereen die als duo of groep werkt zal het zeggen. Het kan heel leuk zijn, maar soms is het hard werken. Iedereen heeft zijn eigen visie en hoe zij dingen doen en regelen. Maar wij werken heel goed samen. Er is een duidelijke balans tussen ons twee. We weten wie welke rol vervult en we doen ons eigen dingetje. Ik ben de controlepost en Kat is altijd relaxt. Maar onze vriendschap staat boven alles!

Je doet ook modellenwerk, hoe combineer je dit met KimKat?

Voordat ik dj was, deed ik veel modellenwerk en ook dingetjes voor televisie. Ik doe nog steeds modellenwerk, maar heb het gescheiden van het dj’en. Veel van mijn fans kennen mij ook als Kim Lee voordat KimKat ontstond. Zo combineer ik graag het model zijn met het dj zijn. Waarom niet, toch?

Misschien een vreemde vraag, maar hoe belangrijk zijn je looks wanneer je aan het draaien bent?

Het belangrijkste is natuurlijk de muziek. Je kan er nog zo mooi uit zien, als je moet presteren, dan moet je ook kunnen leveren. Als je dat niet kan, wordt het een probleem. Maar tegelijkertijd is je uitstraling ook erg belangrijk. Omdat de mensen die nu naar een optreden of festival gaan, kijken naar de dj. Vroeger was dit heel anders, waar de dj bijna niet in beeld kwam. Het is veranderd; wanneer je dronken bent, de dj speelt een goede set en ziet er ook nog goed uit, dan is dat een bonus!

Er zijn niet heel veel vrouwelijke dj’s, wat is de reden daarvoor?

De dj-wereld is nog steeds een wereldje waar de mannen de overhand hebben. Dat is altijd zo geweest. Gelukkig zijn er veel opkomende talentvolle vrouwelijke dj’s. Het is heel tof om te zien dat er steeds meer vrouwen in de scene opkomen!

Wie is je inspiratie?

Ik heb een aantal favorieten. Ik houd van Skrillex, Diplo en Martin Garrix. Ik vind het geweldig hoe zij interactie zoeken met de fans en dat is ook wat we met KimKat doen. Wanneer je naar een show gaat, dan voel je je ook een deel van het optreden. Mijn job is om mensen de beste tijd van hun leven te geven.

Diplo! Je werkt veel met hem samen, hoe is dat?

Wes (Diplo) heeft ons gesupporterd toen KimKat nog niet heel groot was en we alleen nog door Azië tourden. We zijn heel goed bevriend met hem en we hebben ook op Mad Decent Boat Party de afgelopen twee jaar. Hij is zo’n coole gozer en hij maakt ook nog eens zieke muziek! Daar heb ik heel veel van geleerd.

Ook wat vraagjes over Nederland. Ben je wel eens in Nederland geweest en wat zijn je favoriete Nederlandse dingetjes?

Ja zeker! We hebben op ADE gestaan, twee keer zelfs! We staan meestal op Van Dyck Bar tijdens ADE. De helft van onze dj-vrienden komt toevallig uit Holland, haha! We zijn goed bevriend met Martin Garrix, Oliver Heldens en nog veel meer. Jullie hebben veel te veel talenten in Nederland, haha!

Komen jullie snel weer naar Nederland?

Ja! We zijn weer present bij ADE dit jaar.

Wat kunnen we nog verwachten van jullie in 2016?

We zijn bezig met grote dingen en we gaan ook naar Ultra Korea toe in juni. We zijn ook nog bezig met een tour door het Verenigd Koninkrijk. We kijken uit naar onze tour door Europa, dat wordt hartstikke gaaf!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws