Kris Kross Amsterdam: 'Als je niet opgeeft, kun je nooit verliezen!'

Dena Nysten | 19 juni 2016
interviews

Kris Kross Amsterdam

“Let’s talk about sex baby, let’s talk about you and me.” Het is dé zomerhit waar we niet omheen kunnen. Het opkomende Amsterdamse trio Kris Kross Amsterdam heeft na hun clubhit ‘Untill The Morning’ nu een internationale klapper te pakken met het nummer ‘SEX’. Het nummer doet direct denken aan een zwoele zomeravond met vrienden, een drankje in je hand en echte strand- of festivalvibes. We spraken Yuki, Jordy en Sander onlangs tijdens Amsterdam Open Air, waar zij op de zaterdag een eigen stage hostten in samenwerking met Desperados.

Mannen, gefeliciteerd met jullie hit! Hoe voelt dat nou?

Yuki: “Ik denk niet dat je dat kunt beschrijven. Je moet je even voorstellen dat je iets maakt en dat over de hele wereld te horen is. Ik krijg WhatsApp’jes van een vriendin uit Hong Kong die een foto maakt van een scherm van een taxichauffeur waar gewoon onze plaat op staat op de radio. Dat is ongelofelijk. Ik kan er gewoon niet bij: het is gewoon Hong Kong!”
Sander: “Dat het zo ver rijkt en mensen het zo leuk vinden, dat is echt mooi. Untill The Morning was een clubplaat, maar deze komt gewoon in de huiskamer.”
Jordy: “In de tijd dat de plaat net uitkwam, kreeg ik elke keer berichtjes op mijn telefoon op welke plek hij stond in de top 100. Ik was in de tussentijd jarig, maar ik had elke dag het gevoel alsof ik jarig was.”

Zit er al een opvolger aan te komen?

Yuki: “Ja, er komt echt iets heel vets aan.”
Jordy: “We gaan het vandaag nog niet draaien, maar aan het einde van de zomer komt ‘ie eraan. Rond augustus.”

Ervaren jullie nu meer ‘druk’ om te presteren?
Yuki: “Haha ik ben zelfs 10 centimeter gekrompen, zo veel druk. Mensen kennen je nu en komen echt voor jou als act. Dat is echt een ding: dat moet je waar maken. Met de volgende track is dat natuurlijk ook.”
Jordy: “Eerst kon je gewoon heel veel publiek voor je winnen met onze sound en ze verrassen. Nu is het echt ‘ga maar jongens’. Dat merk je. Het verwachtingspatroon van mensen is hoger geworden en ook van onszelf.”
Sander: “We blijven onszelf steeds ontwikkelen. We maken nog steeds clubplaten die wij tof vinden, maar we gaan ook voor een nieuwe radioplaat. We houden van veel variatie. In het buitenland zijn wij nu nog een beetje ‘vreemde eend in de bijt’, omdat onze stijl nog nieuw is. We moeten ons eigen podium creëren.”

Artiesten als Major Lazer, Diplo en DJ Snake noemen zij graag als voorbeeld. Jordy en Sander zijn broers, maar met Yuki als toevoeging was Kris Kross Amsterdam pas echt compleet. Toen Yuki als MC met zijn eigen DJ concept stond geprogrammeerd voor Jordy en Sander, werd gevraagd of Yuki nog even wilde blijven staan. Vervolgens is hij nooit meer weggegaan en was een nieuw trio geboren. En met succes.

Als jullie nu terugkijken op afgelopen jaar, is ‘SEX’ het hoogtepunt?
Yuki: “Ja op muzikaal gebied zeker wel, maar je hebt natuurlijk ook festivals waar je vroeger naar toe ging en nu zelf staat geprogrammeerd, zoals Mysteryland. Dat is zo vet. Dat was mijn eerste festival en nu staan wij er zelf. Dat had ik nooit gedacht.”

Jordy, jij hebt in ons vorige interview gezegd dat je ooit wel een huis zou willen op Ibiza. Zit het buitenland er na deze hit aan te komen?

Jordy: “Zeker. We draaien deze zomer in Amnesia op Ibiza.”
Yuki: “We gaan ook met Hardwell mee naar Tenerife, dat is heel tof.” 

Sander: “En morgen gaan we naar Cannes in Frankrijk. Het begint nu steeds meer te komen.”

Jullie hebben zelfs een tatoeage laten zetten met ‘SEX’, dus nu moeten wij het natuurlijk wel vragen… Hoe zit het me de groupies?

Jordy: “Hij is vers van de pers haha! Je merkt wel dat meisjes nu meer kijken. Als Yuki zijn shirt uittrekt, gaan ze allemaal gillen.”
Yuki brengt daartegen in dat het alleen zijn jas was…
Jordy vervolgt: “Weetje wat het is? Als we in Amsterdam komen, merken we daar weinig van. Iedereen is daar nuchter. Maar als we in de rest van Noord-Holland komen, zijn mensen daar echt fan. We gaan tegenwoordig gewoon via de achterdeur.”

Foto via Facebook Kris Kross Amsterdam

Oké, hebben jullie nog een mooie wijsheid voor ons?

Yuki: “Jordy heeft altijd tegelwaarheden!”

Jordy: “Ze vragen heel vaak van ‘hoe bereik je dit en hoe komt het dat jullie zo ver zijn gekomen?’. Je ziet nu alleen de hit, maar je ziet het hele stuk eronder niet. Het is een heel gedoe geweest met conflicten en vallen en opstaan ook. Maar daarom is mijn wijsheid: “Als je niet opgeeft, kun je nooit verliezen.””

Een laatste leuke wist-je-dat:

Wist je dat het nummer van Kris Kross Amsterdam ooit heel anders klonk? In de 90’s kwam ‘Salt-N-Pepa’ met het nummer op The Island Def Jam Music Group. Toch vinden wij de variant van Kris Kross veel leuker. Luister en oordeel zelf:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws