Kijken: interview met Porter Robinson, Skrillex en Zedd uit 2011

Ivo Mollemans | 19 september 2016
interviews

Dat de tijd hard gaat is zeker. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de eerste release op het label OWSLA van Skrillex online werd gezet. De eerste release was Porter Robinsons'Spitfire’ EP en deze release zou in de komende jaren uitgroeien tot een van de meest iconische en bekende releases uit de dance scene. Sinds die tijd is het label dat ooit begon als een eigen, klein project een van de meest innovatieve en besproken labels ter wereld.

Porter Robinson, Skrillex en Zedd op tour

Onder de hedendaagse artiesten die hun muziek uitbrengen via het label vallen onder andere Wiwek, Valentino Khan, Kill The Noise en Marshmello. Toen het label echter begon wisten nog maar weinig mensen tot wat voor grootte de artiesten die er toen al bij aangesloten waren zouden uitgroeien. Zedd was toen nog niet bezig met het maken van top 40 hits en Skrillex had nog geen gigantisch ruimteschip als podium. In 2011 gingen Zedd, Skrillex en Porter Robinson met zijn drieën op weg met een kleine tourbus langs allerlei verschillende locaties. Toch waren ook toen al hun shows volledig uitverkocht zoals te horen is in onderstaand interview.

LEES OOK: Skrillex is muziek kwijtgeraakt

Interview

Het onderstaande interview dateert uit 2011. Op die dag hielden de drie DJ’s een show in Scottsdale, Arizona. Porter Robinson was toen nog maar 18 jaar oud en had net zijn diploma van de middelbare school op zak toen hij aan de tour begon. Zedd was toen ook al goed op weg met nummers als ‘Shave It’ en ‘Autonomy’. Wat Skrillex betreft is zijn mening over electronische muziek niet veranderd. Hij zag het ook toen al als een platform waar geen grenzen aan zaten en niet als genre. Als advies voor opkomende producers zegt hij dat passie en ervoor blijven werken de grootste drijfveren zouden moeten zijn om succes te krijgen in de muziekindustrie.

Het interview is hieronder te bekijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws