Axwell ^ Ingrosso: 'We kijken echt enorm uit naar onze AMF-optredens!'

Thomas Keulemans | 23 september 2016
interviews

Axwell ^ Ingrosso behoeven eigenlijk geen introductie meer. De twee populaire Zweden vormen sinds het uit elkaar gaan van The Swedish House Mafia nog steeds een duo, nadat Steve Angello vooral solo verder ging. Ook tijdens het Amsterdam Dance Event, bij AMF, zullen Axwell ^ Ingrosso hun opwachting maken en dat zelfs twee keer! Hun eigen event op zaterdag 22 oktober is nu al uitverkocht, maar de twee staan eerder die dag ook nog op de line-up van T-Mobile Presents AMF ArenA Saturday! In de aanloop naar dit drukke programma hadden we heel even de gelegenheid om hen een paar vragen te stellen. 

Mannen, bedankt dat jullie even de tijd willen nemen om een paar vragen te beantwoorden; jullie staan de laatste tijd veel met jullie landgenoot Alesso op het podium. Kunnen we een collab verwachten, of een track die jullie samen geproduceerd hebben?

'Dat klopt inderdaad, maar we hebben nog geen specifieke tijd daarvoor gepland. Maar we zitten zo'n beetje de hele winter straks weer in Zweden, dus wie weet... We spreken elkaar zeer regelmatig en editen bijvoorbeeld ook elkaars shows.'

LEES OOK: Axwell ^ Ingrosso keert terug naar Swedish House Mafia-manager

Jullie treden veel als duo op, maar soms ook nog steeds solo. Hoe gaat dat in zijn werk en wat is eigenlijk het leukste: samen, of apart?

'Poeh! Het is allebei even leuk natuurlijk, maar wel totaal verschillend. Met iemand naast je on stage is uiteraard voor beiden erg gaaf, maar ook dingen als het samen reizen maken het leuker en interessanter. Als we solo optreden krijgen we vaak een set van 90 minuten, waarin jij in je eentje oog in oog met het publiek staat. Dat is wel een heel bijzonder gevoel, met alle ogen op jou gericht!'

Jullie zomerhit 'Thinking About You' ging als een speer hier deze zomer, ook vanwege de super leuke video. Hoe is die zo tot stand gekomen?

'We wilden gewoon plezier maken, met iets leuks komen. Social Media is zo'n enorm groot onderdeel van hoe mensen vandaag de dag met elkaar communiceren, dus wilden we iets grappigs maken waarvan iedereen een lach op zijn gezicht zou krijgen. Dat is wel aardig gelukt geloven we!'

Het ADE en AMF komen er nu snel aan; het wordt jullie tweede optreden en de eerste keer dat jullie een eigen show hosten in de Heineken Music Hall. Wat zijn jullie verwachtingen?

'Als het ook maar enigszins in de richting van vorig jaar komt, dan zijn onze verwachtingen ENORM hoog! Het is echt waanzinnig om je eigen solo-show (maar dan als duo) te hebben voor een uitverkocht huis. Er zijn zoveel te gekke events die vijf dagen in Amsterdam, daardoor zien we ook weer veel van onze partners, collega's en vrienden. Super!

Hebben jullie zélf nog wel tijd (en zin) om een feest mee te pakken ergens tijdens ADE? Kunnen we jullie nog ergens anders verwachten?

'We gaan naar best veel andere shows ook. In Ibiza deze zomer deden we dat ook al. We vinden het belangrijk om tijd te nemen om ook andere dj's en acts te supporten. Leuk en leerzaam tegelijk, want we luisteren graag naar collega-dj's natuurlijk! De dj-cultuur is iets heel aparts en dat moet je echt omarmen.'

Voor tickets voor T-Mobile Presents AMF ArenA Saturday, klik je hier!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws