Jay Hardway: 'Mijn inspiratie komt uit veel genres en hoeken, dat wil ik laten zien'

Rick Francissen | 29 september 2016
interviews

Jay Hardway

Het Amsterdam Dance Event staat weer voor de deur en dat betekend dat het festivalseizoen officieel is afgesloten. De dj’s duiken de clubs weer in en draaien tot laat in de nacht. Een van de dj’s die aanwezig zal zijn op meerdere evenementen tijdens het Amsterdam Dance Event is Jay Hardway. Hij staat onder andere op de AMF Closing party. Wij stelden hem een aantal vragen onder andere over zijn plannen tijdens het dance spektakel in Amsterdam.

Jay Hardway wil vernieuwen

Jay Hardway gaf eerder aan dat hij met zijn nieuwe single Somnia geprobeerd heeft zichzelf te vernieuwen, maar ook probeerde hij de creativiteit in de scene een boost te geven. 'Is dit gelukt Jay?'

"Ik heb het idee dat het een stap in de goede richting is. Collega DJ's zijn positief verrast en ik krijg positieve feedback vanuit een hele nieuwe hoek. Denk aan Sander Kleinenberg, Oliver Heldens en Ferry Corsten. Daar ben ik erg blij mee. De scene echt wakker schudden gaat denk ik langer duren. Verder focus ik me vooral op mijn eigen nieuwe muziek."

Met Somnia wijkt Jay Hardway af van de tracks die hij normaal gesproken produceert. Veel mensen zullen hem dan ook kennen door zijn harde EDM platen. Naar aanleiding van deze ontwikkeling stelde we hem de volgende vraag.

Je hebt in je discografie voornamelijk harde edm-platen staan. Veel mensen kennen jouw dus voornamelijk hierdoor en supporten jouw ook. Kunnen deze fans in de toekomst nog steeds dit werk van jou verwachten of ga je voortbouwen op de stijl die je met Somnia hebt neergezet?

"Ik probeer met Somnia te laten/horen dat ik veel meer in me heb dan alleen harde EDM. Mijn inspiratie komt vanuit heel veel genres en hoeken en dat wil ik ook met komende releases laten zien. Ik blijf ook harde EDM platen maken, maar er komt meer variatie in de tracks die ik uit ga brengen."  

Jay Hardway Kings of Ace

ADE plannen van Jay

Het regent weer buiten en het Amsterdam Dance Event staat voor de deur. Het festivalseizoen is dus weer achter de rug. De hoogtepunten van Jay Hardway?!

"Sziget festival en Tomorrowland waren mijn absolute hoogtepunten. Tomorrowland is elke keer weer een droom om te mogen draaien en Sziget was mijn eerste keer. Daar was zo'n ongelofelijke energie. Echt een geweldig publiek!"

Op ADE sta je samen met Julian Jordan in de Jimmy Woo. Staan jullie heel de avond een b2b set te draaien en wat wordt verder de insteek van deze avond?

"Julian en ik zijn goede vrienden en dat willen we groots vieren, samen met andere DJ-vrienden, mensen met wie we samen werken en natuurlijk de fans! Op de zondag van ADE is er meestal niet heel veel meer te doen en daar willen wij verandering in brengen. De laatste avond nog even gezellig naar de klote met z'n allen haha! Julian en ik zullen zeker niet alleen draaien, er komen verschillende grote namen, waarover binnenkort meer bekend wordt gemaakt. Daarnaast zullen er veel DJ's spontaan langskomen, dus het belooft een hele mooie avond te worden!"

Naast optredens in de Jimmy Woo en de HMH tijdens de AMF Closing zullen we Jay Hardway ook nog tegenkomen bij Music Talks, zo geeft hij aan. ‘Bij deze bijeenkomst op donderdag 20 oktober wordt ik geïnterviewd over mijn muziek en carrière."  

Tickets voor AMF Closing zijn te koop via de AMF website. De tickets voor zijn show samen met Julian Jordan zijn via de Amsterdam Dance Event website te bestellen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws